Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:986051
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.06.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Personāla vadīšana ir zinātne, kuras izziņas priekšmets ir līdzstrādnieku personālā vadība organizācijā, ar mērķi izskaidrot, atveidot un prognozēt vadības objekta izturēšanās veidu. P/v jāievēro: kultūras normas, sociokulturālās attīstības līmenis; ekonomiskā efektivitāte, individuālā neaizskaramība, likumība. P/attīstības fāzes: Birokritizācija-līdz 1960; institucionalizācija-no 1960; humanizācija-no1970; ekonomizācija-no1980; orientācija uz uzņ/bu-np 1990. P/v funkcijas: plānošana; iesaistīšana un izvēle; attīstība; sankcijas, kas nepieciešamas, vadot cilvēku kopu org-jās. P/v atspoguļo 4 vērtību ietekmi: atbildību; efektivitāti; individuālās tiesības; sociālo taisnīgumu pār darbinieku. Personāla ražīgas un efektīvas admin-jas pamatā ir 3 paņēmieni: katram vad. ir jāpievērš uzmanība darbinieku apmācībai un d/apstākļiem; darbinieki ir vērtība; p/vadība ir saskaņošanas procesu, org-jas mērķu un cilvēka vajadzību integrācija.
Personāls-ir cilvēks savā darbā vietā ar savām mērķiem, vajadzībām, cerībām un problēmām. P. ir motivēts indivīds; darba nesējs; koalīcijas partneris; ražošanas faktors; atbildības nesējs; izmaksu izraisītājs.
P/saimniecība-ir org-jas saimn. elements, kas saistīts ar ražošanas faktora „darbs” izmantošanu; p/vadīšana; p/līdervadība; p/politika; p/mārketings; p/meklēšana; org-ja; p/org-ja; p/plānošana; p/nodrošināšana; p/attīstīšana; p/atbrīvošana; rūpes par personālu; p/pārvalde; p/vadības audits; darba apraksts.
Politika-ir org-jas vērtību un pārliecības formulēšana attiecībā uz galvenajām org-jas funkcijām. P/politika var izteikt: org-ja apņemas risināt nodarbinātības jautājumus; visas brīvās d/vietas būs atklātas visiem darbiniekiem; org-ja vienmēr uzturēs dialogu ar atzītām arodbiedrībām;…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −-2,30 €
Materiālu komplekts Nr. 1117239
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties