Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:706124
 
Vērtējums:
Publicēts: 22.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 15 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Diennakts uzturdeva    4
  Kompleksā ēdienkartes sastādīšana    7
  Ārstnieciskā ēdienkarte    14
  Mātes piena aizstājēi    16
  Treonīns    18
  Secinājumi    19
  Literatūras saraksts    20
Darba fragmentsAizvērt

Šī darba galvenais mērķis ir iegūt praktiskās iemaņas racionāla uztura pamatprincipu izmantošanai izstrādājot ēdienkartes noteiktām cilvēku grupām atbilstoši gadalaikam, ņemot par pamatu zinātniski pamatotas uztura fizioloģiskās normas.
Lekcijās un praktiskās nodarbības mums bija iespēja iegūt teorētiskās zināšanās, bet diemžēl praktiskas nodarbības trūkst. Šīs darbs apkopoja visus galvenos praktiskus uzdevumus kurus risināt ir mūsu nākotnes pienākumi, tāpēc darbs dod labu iespēju saprast vai tu kaut ko zini, vai ne...
Ēšanas racionam ir jāiekļauj 56-58% ogļhidrātu, 30-33% tauku un 12-14% olbaltumvielu, no kuriem dzīvnieku valsts olbaltumvielām ir jābūt vismaz 50-60%, no kopējā olbaltumvielu daudzuma, bet augu valsts taukiem jābūt vismaz 30-40% no kopēja tauku daudzuma. Mana gadījumā sievietei, kas strādā par adītāju, kas nozīme ka viņa pieder pie 2 darba intensitātes grupas.Viņai jāveic vieglu fizisku darbu. Ar brokasti jāuzņem produtkus bagātus ar olbaltumvielām. Uzņēmot ar uzturu gan augu, gan dzīvnieku izcelsmes produktus, organisms tiek bagātināts ne tikai ar ogļhidrātiem, taukiem, vitamīniem un mineralvielām, bet nozīmīgā pakāpē ar olbaltumvielām, kuri satur organismam nepieciešamas aminoskābes.
Katram cilvkam ir apmēram vienāda vitamīnu un mineralvielu uzturdeva. Diennaktī ar uzturu ir jāpieņem 800mg Kalcija, 3000mg Kalija, 1-2mg A vitamīna, 2-3mg B1 vitamīna, 1,5-3,5 B 2 vitamīna, 70mg C vitamīna, 15-25 mg PP, un 1-4mg B6 vitamīna.
Manā gadījumā Tiamīna ( B1vit) norma ir –1,6mg, B6 vit. 1,9mg diennkatī.
Izejot no tā, ka diennakts norma olbaltumvielām ir 12-14%, ogļhidrātiem 56-58% un taukiem 30-33% no dienas uzturdevas, varu secināt ka sievietei sastadīju pareizu ēdienkarti. Var būt varētu uzņēmt vēl mazliet taukus (no pienproduktiem, vai pat saldumiem) un ogļhidrātus (no graudainiem-putraimiem, maizi u.c)…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties