Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:429808
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.01.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2016. - 2020. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Motivācijas nozīme    3
2.  Satura motivācijas teorijas    4
3.  Procesa motivācijas teorijas    7
  Secinājumi    9
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    10
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Es uzskatu ka visprecīzāk bija Maslova vajadzību teorija, t.i., ka cilvēka vajadzības ir hierarhiski pakārtotas piecos līmeņos, kurus nosacīti var attēlot piramīdas veidā. Ā. Maslova teorijas pamatā ir doma, ka cilvēkam ir tendence primāri apmierināt savas pamatvajadzības un tikai tad viņš ir spējīgs domāt par augstākā līmeņa vajadzībām.
Bet arī bija interesanti citi viedokli reaģējot uz Ā. Maslova vajadzību teorijas kritiku, K. Alderfers izveidoja savu teoriju, pauzdams uzskatu, ka cilvēka motivāciju ietekmē tā individuālās īpatnības un situācijas specifika. Šī teorija saīsināti tika nosaukta par ERG, šo nosaukumu veidojot no atbilstošo angļu vārdu pirmajiem burtiem. No šīs teorijas izriet, ka darbinieks nebūs motivēts darboties, iekams nebūs apmierināti iepriekšējie vajadzību līmeņi. Piemēram, ja darbinieks tiek paaugstināts amatā, bet atalgojums paliek nemainīgs (neapmierina darbinieku), tad paaugstinājums (panākums) kā motivācija nebūs iedarbīgs, jo nav apmierināta iepriekšējā līmeņa (eksistences) vajadzība.
Maklēlands uzskatīja, ka stimuli un vajadzības tiek apgūti apkārtējās vides un kultūras ietekmē, un ierosināja pievērst uzmanību nevis tam, kā cilvēks darbojas, bet gan tam, kā viņš jūtas un domā. Psihologs uzsvēra, ka jebkurā cilvēkā dominē viena no šīm vajadzībām un atkarībā no situācijas vai laika kāda no tām ietekmē cilvēka uzvedību.
Turklāt F. Hercbergs pauž viedokli, ka panākumi, atzinība, atbildība un izaugsmes iespējas tiek vērtētas augstāk par darba apstākļiem un atalgojumu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties