Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:974159
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.02.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mednieku virtuves pamatprodukts ir medījumu gaļa, no dažādiem medījumiem- savvaļas putni, meža dzīvnieki. To pagatavošanas veids un tradīciju vēsture ir meklējama cilvēces pašos pirmsākumos.
Salīdzinājumā ar citām valstīm, Latvijas medību fauna nav ļoti bagāta, taču arī pie mums sastopamo medījumu pagatavošana ir katra mednieka virtuves goda lieta. Jau izsenis par medījuma garšas īpašībām klīst pamatota slava. Šo ēdienu garša ir atkarīga tieši no to pagatavošanas veida, un vienmēr ir jāatceras, ka šiem ēdieniem ir jāsaglabā savas specifiskās medījuma garšas īpašības. Gatavojot medījumu nav jācenšas panākt lai tā garša atgādinātu kādu no pārtikā lietotajiem mājdzīvniekiem. Tas nebūt nav kompliments, ja kāds medniekam paziņo, ka viņa pagatavotais pavasara Šneps, garšo tāpat kā mājas vista. Pareizi pagatavojot medījumu, tam pievieno meža ogas, vai kādas citas meža veltes, vai arī iepriekš marinē.
Ir dzirdēts, ka mednieki strīdas savā starpā, kura meža dzīvnieka gaļa ir visgaršīgākā. Viennozīmīgi to pateikt nav iespējams, viss ir atkarīgs no gaļas pagatavošanas veida, un katra cilvēka garšas īpatnībām, taču vienam noteikti piekritīs jebkurš mednieks, ka vislabāk garšo paša nomedītais dzīvnieks.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties