Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:645493
 
Vērtējums:
Publicēts: 24.05.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Raksturīgākie ēdieni
•xHinkaļi pelmeņi gruzīnu gaumē, tos var gan cept, gan vārīt. Tos ierasts ēst ar rokām, sākumā izsūcot tajos
esošo buljonu un tad apēdot pārējo. Mīklu gatavo no kviešu miltiem, sāls un ūdens. Pelmeņu pildīšanai izmantot
var liellopa, jēra vai cūkgaļas malto gaļu, sīpolus un garšvielas kā sāli, maltus piparus, koriandru un maltu
kumīnu.
•H a č apuri Šo ēdienu varētu tulkot kā siera maizi, ko mēdz dēvēt arī par Gruzijas picu. Tiek uzskatīts, ka šī
ēdiena baudīšana sniedz pozitīvas emocijas un padara ēdāju priecīgu protams, ja arī pavārs ir bijis labā
garastāvoklī. Khachapuri pagatavošanas veids atšķiras dažādos valsts reģionos, bet par populārākajām versijām
uzskatāmas apaļās formas, kas nāk no Imereti, un laivas formas mīklas veidojums, kas pildīts ar jēlu olu no
Adjara reģiona.
•Čahohbili Tradicionāls gruzīnu ēdiens ir čahohbili, kas ir vista, sautēta sīpolos un tomātos ar zaļumiem.
Kā garšvielas izmanto ķiploku, lauru lapas, sāli, svaigi maltus melnos piparus, koriandru un saldos piparus. To
pasniedz kopā ar rīsiem, makaroniem vai arī uz maizes.
•Čurčhela Iecienīta konfekte, kas izskatās pēc desiņas. Tās pagatavošanai izmanto vīnogu sulu, cukuru,
miltus un grauzdētus riekstus (austrumu reģionos valriekstus, bet rietumos lazdu riekstus). Riekstus saver diegā
un mērcē vairākkārtīgi vīnogu sulas un pārējo sastāvdaļu izveidotajā masā ( tatara ), ļaujot kārtām sakalst.
Tradicionālā pieeja paredz tās kaltēt saulē 3 4 dienas un tad uzklāt nākamo kārtu. Galarezultātu var baudīt uzreiz
pēc pēdējās kārtas.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties