Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
3,49
Ietaupījums:
0,56 (16%)
Cena ar atlaidi*:
2,93
Pirkt
Identifikators:116877
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Užgavėnės Mardi Gras
Senāk ēda vienu ēdienu, ko varētu nosacīti nosaukt par putru, tajā ietilpa vārīti in zirņi, pupiņas, graudi, kartupeļi, pievienoja cūku kājas, astes, galvas, un reizēm - nedaudz speķi.
Vēl viens tradicionāls ēdiens - šaltiena, no vārītas cūku ausīm, kājām, galvām. Speciāli Aizgavēnim tika raudzēts miežu alus.

Velykos
Lieldienas
Lieldienu laikā obligāti ēda gaļas ēdienus: cepta teļa, protams cūkgaļu, dažās vietās - pildītas zosis, tītarus.
Īpašas bija Lieldienu kūkas (ar dažādu pildījumu, skaisti izdekorētas).

Padomju laikos - griezti kulinārijas tradīcijām?
Ietekme tradicionālo lietuviešu virtuvi bija 50 gadi padomju okupāciju, ir grūti novērtēt, nepārprotami.
Laikā, kad trūkst daudzas pamattiesības pārtikas produktus (nemaz nerunājot par eksotisku augļu un garšvielu), nevar būt, ko ražo dažus tradicionālos ēdienus, bija grūti radīt jaunus ēdienus.

Kuo mes galime didžiuotis
Ko mēs varam lepoties?
Cepelīni
Aukstā zupa
Baltais biezpiena siers
Lietuvas alus, kvass
Kūčiukai — Ziemassvētku ēdiens,
Šakotis — lietuviešu kūka,
Duonos mišrainė — maizes salāti,
Duonos gira — maizes kvass,
Kmynu gira — ķimeņu kvass,
Grybukai — sēnītes.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,24 €
Materiālu komplekts Nr. 1135695
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Lietuviešu nacionālie ēdieni”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/116877

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties