Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:638606
 
Vērtējums:
Publicēts: 04.08.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Phoenika parks Dublinā – lielākais iekšējais parks Eiropā 7km2. Parkā notiek dažādas atrakcijas, šeit atrodas pat dažas rezidences, policijas iecirknis, zooloģiskais dārzs, spēļu laukumi, nerunājot par kafejnīcām un veikaliem.

“Kerijas loks” uz Aivera p-salas ir iemīļota tūristu taka Īrijas dienvidrietumos. Maršruts ir 170 km garš. Ir arī speciālas, noteiktas gājēju un velosipēdistu takas. Maršruti izveidoti arī pa Svētā Finiāna līci un Valentijas salu, kur atradās oficiālais braukšanas riņķis, bet tā pēdas ir izdzisušas.

Kultūra
 Īrija ir vienīgā valsts visā pasaulē, kuras nacionālā emblēma ir mūzikas instruments – arfa. Valsts izceļas ar īpašu mūzikas mīlestību, te zeļ un plaukst gan kantri stils, gan roks, tomēr tikai tautas mūzikā slēpjas šīs zemes būtība.

Īru dejas.
Angļu kolonizācijas laikā 17. gs. vidū aizliedza mācīt īru tautas dejas un tradicionālo mūziku. Tādēļ vairāk nekā 150 gadu īru deju apguve notika slepeni.
Deju kultūra pastāvēja slēgtu nodarbību veidā - laukos un ciematos tās pasniedza klejojošie deju pasniedzēji (tā sauktie deju meistari).
Prmsākumā īru dejas bija saistītas tieši ar soļu elementiem astoņās taktīs, nevis kā mūsdienās - ar ātriem kāju sitieniem cietos apavos, ko sauc par stepu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties