Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:185306
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.04.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Sāpes izsaucošā tradīcija tiek piekopta no trīs līdz četrpadsmit gadu vecumam, kuru laikā meiteņu pēdas tiek salauztas un apsaitētas ar marli, izvairoties no pēdu izaugšanas par lielu.

Pavasara svētki
Pavasara svētki ir Ķīnas lielākie un tradīcijām bagātākie svētki. Tos ierasts aizvadīt ģimenes lokā un uz šiem svētkiem mājās pārrodas ģimenes locekļi no tuvām un tālām vietām, tajā skaitā arī no ārzemēm. Ķīniešu tradīcijā cienījamākie ir gados vecākie un ģimeņu pulcēšanās notiek pie vecākajiem dzimtas pārstāvjiem. Pavasara svētku sākumu nosaka pēc zemnieku jeb lunārā kalendāra un parasti tas ir laika posmā no janvāra otrās puses līdz februāra beigām. Pavasara svētku svinības ilgst divas nedēļas un noslēdzas ar Lukturīšu svētkiem.

Galda kultūra
Ciemošanās pie ķīniešiem parasti iesākas ar saimnieka uzsauktu tostu. Vispirms pie galda tiek apsēdināts goda viesis, tikai pēc tam - pārējie. Kamēr namatēvs pasūta ēdienu, pārējie viesi klusē. Pēc ēdiena atnešanas maltīte var sākties ar namatēva tostu un tad, kad goda viesis ir sācis maltīti. Ēšanai drīkst izmantot tikai tos irbulīšus, kas novietoti uz galda horizontāli, jo tie, kas reizēm ielikti vertikāli rīsu bļodā, paredzēti aizsaulē aizgājušajiem. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties