Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:154838
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.03.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Maize    4
  Iepakojuma likums    5
  Maizes iepakojamā materiāla raksturojums    7
  Polimēru materiāli    7
  Papīrs    10
  Transportiepakojums    12
  Maisiņu aizkausēšanas iekārtas    13
  Iepakojums, kā mārketinga līdzeklis pārdodot preci    14
  Izmantotā literatūra    16
  Secinājumi    17
Darba fragmentsAizvērt


Maize- produkts, ko iegūst, izcepot ar raugu vai ieraugu uzirdinātu mīklu. Pamata izejvielas maizes rūpniecībā ir rudzu un kviešu dažāda maluma un kvalitātes milti. Tādēļ maize ir ogļhidrātu un augu olbaltumvielu produkts. Daudzas maizes šķirnes cep, pievienojot citu graudaugu miltus un papild izejvielas: cukuru, taukvielas, pienu, olas, rozīnes, garšvielas, kas ievērojami uzlabo izstrādājuma garšu un ķīmisko sastāvu.
Maizes cepšana sastāv no šādām tehnoloģiskiem procesiem: izejvielu sagatavošanas, mīklas iemīcīšanas, mīklas raudzēšanas, mīklas dalīšanas un veidošanas, pēc rūgšanas ( uzraudzēšanas) , cepšanas, atdzesēšanas.
Maizi iedala:
pēc miltu veida ( rudzu, kviešu, rudzu- kviešu maize),
pēc miltu šķiras (rudzu maize no rupjajiem, skrotētajiem un sijātajiem miltiem un no rudzu- kviešu miltu maisījuma; augstākā labuma, pirmās šķiras, otrās šķiras kviešu maize un rupjo kviešu miltu maize),
pēc receptūras (vienkāršā maize- izgatavo no miltiem, ūdens, sāls un rauga; uzlabotā maize- izgatavo ar 3...6% cukura vai sīrupa un līdz 7% taukvielu piedevu; iecienītā maize- izgatavo ar 10...30% cukura un 7...15%taukvielu piedevu),
pēc cepšanas paņēmiena ( formas maize, speciālās formas cepamā maize un klona maize, kuru cep tieši uz klona),
pēc izstrādājuma formas ( batoni, bulkas, pītās maizes u.c.),
pēc tirdzniecības veida (gabalmaize un sveramā maize),
pēc uzdevuma (parastā maize un diētiskā maize).
Maizes kvalitāti nosaka pēc atbilstības Valsts standartam. Galvenie maizes organoleptiskie kvalitātes rādītāji ir ārējais izskats, garozas biezums, mīkstuma elastība, garša, smarža, forma, konsistence. Laboratoriski maizes izstrādājumiem nosaka mitrumu, skābumu, porainību, ķīmisko sastāvu. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties