Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
0,99
Ietaupījums:
0,16 (16%)
Cena ar atlaidi*:
0,83
Pirkt
Identifikators:436822
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.01.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ražotājs Latvijā: a/s „Rīgas Piensaimnieks”, Valmieras iela 2, Rīga, LV 1009. www.piens.lv


Sastāvs: biezpiens, cukurs, dabīgajam identisks aromatizētājs –vanilīns, glazūra (sviests, cukurs, kakao pulveris).
Uzturvērtība 100 g produkta: 22.9 g tauki, 10.2 g olbaltumvielas, 24.5 g ogļhidrāti; enerģetiskā vērtība 347 kcal/1453 kJ.

Cukurs ir ķīmiski tīrs ogļhidrāts, saharoze, kam ir ļoti augsta enerģētiskā vērtība. Cukuru iegūst, pārstrādājot cukurbietes vai cukurniedres. Pārmērīga cukura lietošana var veicināt zobu bojāšanos, aptaukošanos, aterosklerozi un citas slimības. Ja cukuru karsē bez ūdens, ogļhidrāti pārvēršas –karamelizējas. Cukura karamelei ir dzeltenbrūna krāsa un īpatnēja garša, to dažkārt izmanto saldēdienu gatavošanai. Ļoti smalku pulverveidīgu cukuru sauc par pūdercukuru, to lieto dažādu kūku, cepumu gatavošanai.
Vanilīns –augs pieder pie orhideju dzimtas. Negatavās vaniļas pogaļas (“pākstis”), kas ir pilnīgi bez garšas un smaržas, savu īpatnējo aromātu un tumšbrūno krāsu iegūst pēc žāvēšanas un fermentēšanas. Pākstīs ir līdz 3% vanilīna, kam ir ļoti īpatnēja aromātiska, nedaudz rūgtena smarža. Vanilīns ir viena no visplašāk lietotajām maigajām garšvielām. To lieto konditorejas un piena izstrādājumu ražošanā, kā arī dzērienu un liķieru rūpniecībā. Ja vēlas iegūt maigu aromātu un garšu, vanilīnu var pievienot jebkuram ēdienam. Lietojot vanilīnu, tomēr jāievēro mērenība, jo citādi gaidītās maigās garšas vietā var iegūt rūgtu garšu.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −0,55 €
Materiālu komplekts Nr. 1162830
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Biezpiena sieriņa "Kārums" uzturvērtību analīze”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/436822

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties