Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:653072
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.03.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

2. Lietas sagatavošana iztiesāšanai. Sagatavošanas sēde
Lietas sagatavošana iztiesāšanai ir patstāvīga procesa stadija, kuras galvenais mērķis ir nodrošināt lietas pareizu un savlaicīgu izskatīšanu. Šī stadija arī dod iespēju pusēm realizēt savas procesuālās tiesības un savlaicīgi sagatavoties lietas iztiesāšanai. Galvenais jautājumu loks, kam tiesnesim jāpievērš uzmanība šajā stadijā, ir lietā nozīmīgu apstākļu precizēšana; to personu, kurām jāpiedalās lietas izskatīšanā sastāva noteikšana; to pierādījumu, uz kuriem pamatoti pušu prasījumi un iebildumi, pietiekamības novērtēšana. Sagatavojot lietu iztiesāšanai, tiesnesis vienpersonīgi var izlemt lietas dalībnieku lūgumus par trešo personu pieaicināšanu vai pielaišanu, pierādījumu nodrošināšanu, liecinieku izsaukšanu, ekspertīzes noteikšanu, rakstveida vai lietisko pierādījumu pieprasīšanu, kā arī ir tiesīgs pieprasīt no lietas dalībniekiem rakstveida paskaidrojumus, lai precizētu lietas apstākļus un pierādījumus.
Sagatavošanas tiesas sēdes nepieciešamība ir atkarīga no tā, cik kvalitatīvs ir prasības pieteikums un kādi ir lietas dalībnieku lūgumi, kā arī rakstveida paskaidrojumos izteiktie argumenti. Nosakot pierādījumu iesniegšanas termiņus, kā arī pienākumu atbildēt un laikus iesniegt pierādījumus, tiek uzlabota lietas sagatavošanas kvalitāte, kā arī nodrošināta sacīkstes un pušu vienlīdzības principa pilnīgāka ievērošana. Ja tiesnesis ir noteicis sagatavošanas sēdi, šāds lēmums lietas dalībniekiem ir saistošs. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,70 €
Materiālu komplekts Nr. 1115616
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties