Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
14,20 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:942417
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.12.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kriminālistika ir tiesību zinātnes apakšnozare, kura pēta cilvēka noziedzīgas darbības un to atspoguļojuma likumsakarības un uz to izzināšanas pamata izstrādā tehniskos līdzekļus, taktiskos paņēmienus un metodes pierādījumu atrašanai, apzināšanai, fiksēšanai un izpētei nolūkā noskaidrot patiesību krimināllietās.
Katram noziedzīgam nodarījumam ir sava vēsture, atšķirīgi izdarīšanas, slēpšanas, veikšanas utt. paņēmieni. Kriminālistika pēta noziedzīga nodarījuma procesu un veicina saskaņotu sadarbību starp iestādes darbiniekiem, kas izmeklē noziedzīgā nodarījuma faktu. Izpratne par kriminālistikas priekšmetu radās 20.gs. 30.- 40. Gados un tā risinājās g.k. empīriskā materiāla uzkrāšanās un apkopošanās procesa līmenī. Tas kļuva par pamatu izveidot kriminālistiku par patstāvīgu zinātnes apakšnozari. Teorētiskā bāze radās vēlākā laika posmā. Nākamais kriminālistikas attīstības posms bija empīriskā materiāla apkopošanas periods. Tās laikā notika analīzes process - izmeklēšanas, tiesu un ekspertu prakses uzkrāšana un apkopošana. Mūsdienu kriminālistikas attīstības periods ir tās vispārīgās teorijas izstrādes un radīšanas laiks. Tas sevī ietvēra kriminālistikas priekšmeta, metožu, sistēmas un uzdevumu precizēšanu.
Kriminālistikas priekšmets ir nozieguma mehānisma un pierādījumu informācijas izcelsmes likumsakarību izanalizēšana kriminālistikas ceļā. Izzināt kādā veidā izdarīti noziedzīgi nodarījumi un atklāt tos, kāda ir bijusi noziedzīgā nodarījuma motivācija un ar kādu mērķi tas izdarīts. Kriminālistika pēta informācijas ieguves un izzināšanas procesus par pagātnes notikumiem - noziedzīgiem nodarījumiem, ar mērķi pilnveidot sevi. Informācijas sagatavošana un apkopošana - pierādījumi lietā nodarbojas kriminālprocess.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,70 €
Materiālu komplekts Nr. 1115616
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties