Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
21,48 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:855699
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.11.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  ANOTĀCIJA    3
  IEVADS    6
1.  LAUKU TŪRISMA TEORĒTISKIE ASPEKTI    8
1.1.  Lauku tūrisms un lauku tūrisma tā vide    8
1.2.  Plānošana un vadīšana lauku tūrisma    15
1.3.  Lauku tūrisma uzņēmuma projekts un tā izveides būtība    19
1.4  Tūrisma attīstības virzieni Latvijā    23
2.  LAUKU TŪRISMS BAUSKAS RAJONĀ    27
2.1  Rajona vispārīgs raksturojums    27
2.2.  Nakšņošanas iespējas    29
2.3  Aktīvās atpūtas iespējas    32
2.4.  SWOT analīze    35
2.5.  PEST analīze    36
3.  LAUKU TŪRISMA ATTĪSTĪBAS PERSPEKTĪVAS    40
  BAUSKAS RAJONĀ    40
3.1.  Lauku tūrisma uzņēmuma izveide, tā nepieciešamība    41
3.2.  Lauku tūrisma piedāvājums un pieprasījums Bauskas rajonā    43
3.3.  Bauskas rajonā lauku tūrisma attīstības stratēģija    44
3.4  Uzņēmuma vispārīgs raksturojums    47
4.1.  Projekta izstrādāšanas izmaksas [ autore ]    52
4.2.  Projekta ieviešanas izmaksas [autore]    54
4.3.  Projekta ekspluatācijas izmaksas [autore]    54
4.4.  Ikmēneša ieņēmumi [ autore ]    56
4.5.  Peļņas un zaudējuma pārskats par vienu gadu    58
4.6.  Investīciju atmaksāšanas periods    59
  SECINĀJUMI    60
  PRIEKŠLIKUMI    61
  SAĪSINĀJUMS UN TERMINU SKAIDROJUMS    62
  Literatūras un avotu saraksts    63
Darba fragmentsAizvērt

Lai cik tas liktos neticami, bet tieši Latvija ir ārzemnieku apjūsmota zeme. Tieši šeit zeme, gleznainās ainavas , bagātīgos ūdens krājumus neskarto dabu savās dziesmās apdzied latviešu tauta. Mums tiešam ar to ir jālepojas. Tieši lauki ir labākā vieta kur aizmirsties no ikdienas steigas un daudz iespēju kvalitatīvas atpūtai. Tāpēc liels palīgs ir lauku tūrisms, un to organizēta izveidošana. Populārāki ir tie apvidi un apgabali, kur ir ne tikai pievilcīga daba un nakšņošana iespējas , bet arī dažādi kultūrvēsturiskie objekti un aktīvas atpūtas iespējas. Cilvēki parasti pilsētas dzīvojošie šeit dodas nedēļas nogalēs, lai atpūstos no steigas un stresa, kā arī smeltos enerģiju turpmākajam darba cēlienam.
Lauku tūrisma un ar to saistītā uzņēmējdarbība pēdējo gadu laikā ir kļuvis par biežu apspriedes un diskusiju jautājumu, piemēram, par to, vai tūrisma kā tāds un īpaši jau lauku tūrisms ir perspektīva tautsaimniecības nozare utt. Aplūkojot pēdējo gadu statistikas datus, ir skaidrs, kā tūrisma Latvijā ir nākotne. Protams, Latvijā nekad nebūs tūrisma lielvalsts, taču labumu no šīs jomas ir iespēja gūt tā vai citādi. It īpaši maz izmantots joprojām ir lauku tūrisma sektors, lai arī situācija pēdējo gadu laikā ir krietni uzlabojusies. Tāpēc ir svarīgi veidot pārdomātus un uz esošajiem faktiem pamatotus lauku tūrisma uzņēmuma projektus, lai pēc iespējas mazinātu uzņēmuma bankrota iespējas. Nenoliedzami tas ir aktuāls jautājums arī Bausku rajonā un tā attīstībā.
Bieži vien tiek diskutēts, kas tad īsti ir lauku tūrisms, jo pasaules mērogā nav vienotas definīcijas un līdz šim tāda arī nav panākta. Viss ir atkarīgs no valsts, kurā šī joma attīstīta. Taču no tā, kā tiek definēts lauku tūrisms, ir atkarīgs visa tālākā šīs nozares attīstība, jo tas saistās ar dažādu kategoriju, klasifikāciju veidošanu , statistiku.
Runājot par lauku tūrismu, pēdējo gadu laikā tas sācis strauji attīstīties it visos Latvijas novados gan Vidzemē, gan Kurzemē, gan Latgalē, gan Zemgalē. Ņemot vērā ekonomisko situāciju valstī, arvien vairāk cilvēku laukos izvēlas nodarboties ar lauku tūrismu kā papildus ienākumu avotu un daudziem tas veiksmīgi izdodas.
Tāpēc ir ļoti svarīgi veidot pārdomātus un konkurētspējīgus lauku tūrisma uzņēmumu projektus. Mūsdienās ir pieejami visdažādākie informācijas avoti gan dažādi mācību materiāli, gan arī īpaši konsultēšanas dienesti, asociācija ,,Lauku ceļotājs . Lauku tūrisma nozarē valsts lēmumi palīdz darboties jau iepriekš minētā Latvijas lauku tūrisma asociācija ,, Lauku ceļotājs”, kas veiksmīgi darbojās jau desmito gadu. Pašreiz šī asociācija apvieno 275 tūrisma uzņēmumus asociācija piedalās dažādos projektos un programmās, lai veicinātu lauku tūrismu Latvijā.
Šajā darbā tiek attēlota lauku tūrisma uzņēmuma izveide Bauskas rajonā, kas atrodas Zemgalē un tiek uzskatīts par perspektīvu tūrisma, arī lauku tūrisma, attīstības reģionu. To veicina izdevīgas ģeogrāfiskais stāvoklis, kā arī auto maģistrāle Via Baltica, ( Rīga-Iecava-Bauska-Grenstāle), kas ir nozīmīgākais autoceļš ne tikai Bauskas rajonā, bet arī Latvijā. Šeit tiek piedāvāti ne tikai nakšņošanas pakalpojumi, bet arī iespējas aktīvi darboties sportot, doties izjādē ar zirgiem, apskatīt daudzas interesantas vēsturiskās vietas un izbaudīt visdažādākos dabas jaukumus, ko var sniedz daudzveidīgā ainava.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties