Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
21,48 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:638579
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.01.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 63 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
Stadionu forma tiek pakļauta iekšējiem faktoriem – funkcionāliem un inženiertehniskiem risinājumiem, kuru pamatā ir sporta laukumu forma, tribīnu izvietojums un būves konstruktīva shēma.
Mūsdienās stadioniem jābūt segtiem, lai nodrošināt skatītājiem optimālo mikroklimatu jebkuros laika apstākļos. Arī to prasa UEFA noteikumi stadiona iekļaušanai augstākās kategorijas sarakstā.
Šobrīd visaktualākie ir stadioni ar dinamiskajām un transformējamām daļām, kuru konstrukciju var pielāgot apkārtējās vides apstakļiem, vai pat mainīt stadiona funkciju ar to palīdzību. Transformējot jumtu vai grīdu, stadions var tikt izmantots kulturāliem pasākumiem, koncertiem.
Viena no stadionu kvalitātīvām pazīmēm ir ilgtspējības principu ievērošana stadionu projektēšanā. Stadionam jābūt ar zemu enerģijas patēriņu; tā būvniecībā jāizmanto videi nekaitīgos materiālus.
Stadionam jābūt multifunkcionālam, lai tas tiktu izmantots neierobežotā laikā periodā. Stadiona multifunkcionalitāte paplašinā ieienteresēto personu loku, tadējādi novēršot zaudējumus no stadiona izmantošanas tikai spēļu laikā.
Stadioniem var gan pozītīvi, gan negatīvi ietekmēt apkārtējo ainavu un pilsētvidi. Projektēšanas posmā ir svarīgi detālizēti izplānot sporta centra funkcionalitāti in pārdomāt apkārtējas transporta infrastruktūras izmantošanas risinājumus.…

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties