Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:302158
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.04.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads   
1.  Ēdināšanas uzņēmuma raksturojums   
2.  Apmeklētāju skaita aprēķins   
3.  Sortimenta minimuma sastādīšana   
4.  Porciju skaita aprēķins   
5.  Ēdienkartes sastādīšana   
6.  Ēdienu tehnoloģisko karšu sastādīšana   
7.  Ēdienu pašizmaksu aprēķins   
8.  Ēdienu sortimenta izvērtējums   
9.  Dienā nepieciešamo izejvielu daudzuma aprēķins   
10.  Pārtikas produktu prečziniskais raksturojums   
  Secinājumi   
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Šī kursa darba uzdevums ir sastādīt ēdienkarti kādam ēdināšanas uzņēmumam. Mans izvēlētais ēdināšanas uzņēmums ir kafejnīca ar nosaukumu „Rallija krogs L14”. Mans mērķis ir sastādīt labu ēdienkarti un iegūt praktiskas iemaņas ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes izveidē. Kā arī ir ļoti svarīgi mācēt un zināt kā pareizi sastādīt ēdienkarti un prast aprēķināt cik tas ir izdevīgi uzņēmumam, un kādā daudzumā ir jāpagatavo ēdieni.
Manis izvēlētā kafejnīca ir neliela tipa. Ēdienkartes izvēle ir diezgan plaša, tajā nav iekļauti firmas ēdieni, jo tā ir maza, praktiska kafejnīca, kur var papusdienot darba pusdienlaikā. Alkoholiskie dzērieni ir mazs piedāvājumā, jo šis uzņēmums ir specializēts vairāk uz ēdināšanas uzņemumu. Laba un mājīga vieta ar garšīgu ēdienkartes izvēli.
Viens no galvenajiem ēdināšanas uzņēmuma pamatuzdevumiem, lai gūtu peļņu, ir kvalitatīvas ēdienkartes sastādīšana, lai klients vienmēr būtu paēdis un apmierināts. Šādas ēdienkartes izveidē ir jāievēro vairāki būtiski nosacījumi:
1) ēdienam ir jābūt garšīgam;
2) ēdienam ir jābūt vizuāli pievilcīgam;
3) ēdienam ir jābūt pieejamam par samērīgu cenu (t.i., atbilstoši ēdināšanas uzņēmuma veidam);
4) ēdiena gatavošanā ir jāizmanto augstvērtīgas izejvielas u.tt.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties