Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:649396
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.02.2001.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Viljams Šekspīrs (William Shakespeare) - angļu dramaturgs un dzejnieks, uzskatаms par vienu no izcilаkajiem renesanses laika rakstniekiem.
Viljams Šekspīrs dzimis 1564. gada 23. aprīlī Stretfordа (Stratford-upon-Avon) vilnas tirgotаja ģimenē, kristīts Svētаs Trīsvienības baznīcа 1564. gada 26. aprīlī. Viņa vecаki bija turīgi. Ciktаl pagаtnē lasаmi raduraksti, Viljams Šekspīrs priekšteči bijuši zemnieki. Pa tēva līniju šī ciltssakne puslīdz pаrskatаma trīs četrаs paaudzēs - viņa tēva senčiem piederējušas viensētas Vorikas grаfistē, Stertfordas novadа. Dzejnieka priekšteči tiktаl ieauguši laukos, ka viņa tēvs Dѕons Šekspīrs ir pirmais šаs izplatītаs dzimtas piederīgais, kurš no laukiem pаrceļas uz dzīvi Stretfordа, Vorikas vidienas mazpilsētiņа ar kаdiem pusotra tūkstoša iedzīvotаjiem. Ap 1557. gadu viņš apprec bagаta fermera meitu Meriju Ardenu (Mary Arden).
Valda uzskats, ka ir visai nepilnīgas ziņas par Šekspīra dzīvi. Ir zinаms, ka viņš mаcījies Stretfordas ģimnаzijа.To nebeidzot, viņš pamet skolu 15 gadu vecumа. Ko viņš darīja pēc tam, nav zinаms. 18 gadu vecumа viņš apprecējаs ar 8 gadus vecаko Annu Hetavei Anne Hathaway), neilgi pēc tam viņiem piedzimst Susanna, ko krista 1583. gada 26. maijа. Pēc tam piedzimst dvīņi Hamnets un Judīte (Judith), kas kristīti 1585. gada 2. februаrī. Ir ziņas, ka līdz 1587. gadam palicis dzimtenē. Pēc tam viņš lielаko daļu laika varētu būt pavadījis Londonа. Tomēr konkrēti ir zinаmi sekojoši fakti. Vēl pirms 1598. gada Šekspīrs atjaunoja jaunībа pаrtrauktos sakarus ar dzimteni un nopirka tur mаju.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1171976
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties