Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:820578
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.07.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.  Renesanse- mainās cilvēki- mainās laiki    4
3.  Viljams Šekspīrs dzīvē un darbos    5
3.1.  Viljama Šekspīra lugas    6
4.  Ieskats Šekspīra laika teātrī    7
4.1.  16. gs. un 17. gs. teātris Anglijā    7
4.2.  Karalienes Elizabetes laika teātra kostīmi    10
5.  Nobeigums un mani secinājumi    13
6.  Izmantotā literatūra    14
Darba fragmentsAizvērt

Viljams Šekspīrs ir viens no izcilākajiem un mītiskākajiem renesanses laika rakstniekiem. Vispirms jau viņš bija dēls laikam, kurā viņš dzīvoja un pēc tam arī visam renesanses laikmetam. Es pieminēju Šekspīra mītisko tēlu. Jā, manuprāt, katrs sevis cienīgs literāts, Šekspīra darbu cienītājs vai vienkārši izglītots un mūsdienīgas informācijas ieinteresēts cilvēks zinās par dažādiem nostāstiem, kas saistās ar Šekspīra dzīvi un darbiem.Par piemēru varu minēt teoriju par to, ka Viljams Šekspīrs nemaz nav eksistējis, ka Frānsiss Bēkons- politiķis, filozofs, karalienes Elizabetes galma loceklis- ir Šekspīra lugu autors. Es par to būtu vismazāk tiesīga spriest- neesmu ne vēsturniece, ne literāte-, taču man domāt, ka vēsture nevarētu būt pieļāvusi tik apjomīgu kļūdu. Pastāv arī šaubas par rakstnieka seksuālo orientāciju. Un, apstājoties pie šī jautājuma, vēlētos izteikt neapmierinātību par šādu personīgās dzīves “izķidāšanu”. Vai maz ir svarīgi runāt par to, vai kāds ir vai nav ar pareizu (un kā vispār var notspraust mērauklu pareizajam un nepareizajam?) vai nepareizu seksuālo orientāciju. Šekspīrs tiešām ir bijis lieslisks sava laika izpratējs, kas to (laiku) ir mācējis literāri skaisti saaust vārdu virteņu tīklos, kurus vēl joprojām apspīd Saule.
Mana referāta nosaukums ir “Viljams Šekspīrs. Teātris. Renesanse”. Un mana referāta uzdevums ir iztirzāt, kāds īsti bija Šekspīra laika teātris. Ir grūti runāt par teātri Šekspīra laikā kopumā. Nenoliedzami, uz to vislielāko iespaidu Eiropā (citas pasaules daļas neaplūkošu) ir atstājusi renesanse, taču teātra attīstība Eiropas valstīs ir notikusi ar dažādām tendencēm, gausākiem vai ātrākiem soļiem. . Par referāta tēmu izvēlējos teātri tāpēc, ka mani piesaista skatuves māksla, it īpaši- dejošana. Protams, tas ir savādāk nekā spēlēt teātri, taču arī dejai sveša nav plastika, grimase, spēja izteikt sevi. Es ļoti labi zinu, kā cilvēks jūtas uz skatuves. Vismaz tā ir ar mani. Man ir tāda sajūta, ka es pilnīgi pārvēršos skatītāju priekšā: es zinu, ko viņi no manis gaida un zinu, ka nedrīkstu viņus pievilt, tādēļ es atdodu visus savus spēkus priekšnesumam un nedomāju ne par ko citu. Manī mājo divi cilvēki: viens ir tas parastais, mierīgais, piezemētais, bet otrs- kustīgais, plastiskais, ambiciozais skatuves cilvēks……

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1220041
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties