Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:520969
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Renesanse ir laiks atsevišķu Eiropas valstu kultūras attīstībā, ko raksturo straujšs ziātnes, mākslas, literatūras un kopējās saimnieciskās darbības uzplaukums pēc ilgstoša kultūras pagrimuma, antīkās kultūras atdzimšana.
Renesanses laikā liek pamatus ekonomiskajai un mākslas attīsībai, kā arī starptautiskajai tirdzniecībai. Tas ir laiks, kad var runāt par tautu vispasaules sakariem.
Renesansi raksturo arī antropoloģizācija – orientācija uz cilvēka prātu un zināšanām, un antropocentrisms – prasme īstenot cilvēka dabu. Cilvēks kļūst par visu lietu mēru, līdz ar to strauji ceļas izglītības un kultūras līmenis.

4. Krusta kara rezultātā 13.gs. sākumā tika izpostīta Francijas provinse Provansa, kas bija viens no viduslaiku lielākajiem kultūras centriem Eiropā, vairākus gadus tā bija ekonomiski attīstītākais Eiropas rajons,svarīgāko tirdzniecības ceļu krustpunkts. Pēc Provansas izpostīšanas par tirdzbiecības ceļu krustpunktu kļuva Itālija. Itālijā veidojās jauns sabiedrības slānis, pie kura piederēja tirgotāji, baņķieri, augļotāji, uzpircēji u.c. – turīgi, uzņēmīgi cilvēki, kas parasti nebija feodāļi. Pamazām tie savā varā pārņēma valsts ekonomiku.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties