Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:908468
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 19 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Sociālo pedagogu darba mērķi ir rūpēties:
lai tiktu ievērota cilvēka cieņa;
lai audzināmajam un izglītojamajam cilvēkam pavērtos iespējas patstāvīgi un atbildīgi veidot savu dzīvi un aktīvi piedalīties sabiedrības un kultūras dzīvē;
lai ģimenes, sabiedrības un kultūras radītie audzināšanas un izglītības priekšnoteikumi audzinājamajam un izglītojamajam cilvēkam sniegtu iespējas attīstīt un saglabāt savu identitāti un personību,kā arī radītu viņam dzīves telpu patstāvīgai un atbildīgai darbībai;
Sociālais pedagogs praksē strādā ļoti daudzveidīgi. Svarīgākās darbības ir šādas: audzināšana,mācīšana, veicināšana,konsultācija, atbalsts, plānošana, koordinācija, konfliktu risināšana, vadība, pārvalde, novērtēšana un jauninājumu ieviešana.
Īpaša sociālā pedagoga darba pazīme ir tā, ka nepastāv noteicošas metodes vai koncepcijas, sociālā pedagoga darba ikdienā tiek integratīvi pielietotas dažādas metodes un koncepcijas.
Metožu koncepcijas ir darba paņēmienu sistēmas, kas strukturē darbu un piešķir tam īpašus uzsvarus. Sociālās pedagoģijas metožu koncepciju galvenās grupas ir šādas:
atklātā darba metodes;
personālais darbs, materiālais nodrošinājums un refleksiju grupas;
uz pieredzi orientēts darbs (ikdienas dzīves orientācija un sociālā mācīšanās);
uz piedzīvojumiem balstītās metodes.
Sociālā pedagoga darbā bērniem no riska ģimenēm kā vienu no metodēm var pielietot brīvā laika pedagoģijas metodes. Brīvā laika aktivitāšu pamatprincipi ir individuāls laika iedalījums, brīvprātīga un nepiespiesta darbība, izvēles iespēja, vairāk iespēju pašiniciatīvai. Ja bērniem ar psiholoģiskām problēmām neko neuzspiež, viņi brīvajā laikā nepiespiestā atmosfērā atrod drosmi saskarties ar jaunu pieredzi, jauniem notikumiem un viņi atrod ceļu uz lielāku autonomiju.
Plānotās projekta aktivitātes- nodarbības par galda kultūru, ģērbšanās pamatprasmes, veselības mācība- tiks veidotas, lai iepazīstinātu bērnu par apkārtējās vides kultūras izteiksmes formām.Cilvēks, attīstoties kādā noteiktā kultūrā un kulturāli izglītojoties, iegūst līdzdalības iespējas šajā kultūrā.Mācību procesā attīstās personība.Tā rezultātā var paaugstināties cilvēka pašvērtības izjūta un tas būtu vislabākais sociālā pedagoga darba ŗādītājs strādājot ar šādiem bērniem.
Bērniem no riska ģimenēm darba autori izstrādāja plānu brīvā laika aktivitātātēm, izvēloties vienu no brīvā laika aktivitāšu programmas veida – bērnu vasaras nometnes.
Lai labāk būtu iespējams izprast, kas ir brīvais laiks un kā to var pavadīt, darba autori apskata iespējamos brīvā laika pavadīšanas veidus.
Brīvā laika pavadīšanas veidi:
socializācijas (ciemos iešana un ciemiņu uzņemšana, tikšanās ārpus mājām, sarunas, arī telefona sarunas, par sociālām/atpūtas tēmām un tml.);
sporta un sarīkojumu apmeklēšana (iekļaujot kino, teātru, koncertu, bibliotēku, muzeju, zoo un botānisko dārzu apmeklēšanu, atrakciju parku, sporta, ātrumsacīkšu un citu masu sarīkojumus).…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −9,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1114514
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties