Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:950109
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.10.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 22 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Autore bakalaura darbu izvēlējās rakstīt par savu darbu ar bērniem ar īpašām vajadzībām. Autore strādā ar bērniem no C. līmeņa– īpaši smaga garīga atpalicība, palīdz apgūt keramikas pamatus.
Šobrīd lielākā problēma ir tā, ka nav specifiskas mācību vielas vai programmu parauga kā strādāt ar šādiem bērniem, kā palīdzēt apgūt māla kā materiāla specifiku, ar radošā darba palīdzību uzlabot saskarsmes iespējas, palīdzēt attīstīt sīko motoriku. Skolotājam atliek paļauties tikai uz savu intuīciju. Lai varētu pasniegt vizuālo vai lietišķo mākslu, kaut vai keramiku, būtu nepieciešams apgūt papildus pamatus medicīnā, psiholoģijā.
Ir zināms, ka attīstot taktīlas sajūtas, iespējams arī paplašināt garīgo apvārsni, taču, kā to labāk paveikt, no kuras puses skolēnam pieiet, lai viņš labāk uztvertu uzdevumu?
Galvenā autores izvirzītā tēma- kā organizēt darbu ar bērnu grupu, kurai ir atšķirīgas diagnozes, vecums un atpalicības pakāpe. Šobrīd tas autorei ir aktuāli, jo audzēkņu kontingents vienas grupas ietvaros ir bērni vecumā 8 – 16 gadiem, ar ļoti raibām diagnozēm un spējām. Pēc autores domām, šāds modelis ir daudzos rajonu aprūpes centros un speciālajās internātskolās, kur bērnu ar īpašām vajadzībām nav tik daudz, lai varētu sadalīt vairākās grupās, ar līdzīgām spējām un vecumiem.
Bakalaura darba pētījuma objekts– mācību process keramikas nodarbībās bērniem ar īpašām vajadzībām.
Pētījuma priekšmets– taktīlās apmācības metožu ietekme uz bērniem ar īpašām vajadzībām.
Pētījuma mērķis– izveidot pedagoģisko taktīlās apmācības paņēmienu kopumu dažāda vecuma bērnu ar īpašām vajadzībām, izmantojot keramikas nodarbības.

1. DAĻA. JUMPRAVAS SPECIĀLĀS INTERNĀTSKOLAS OGRES FILIĀLES SPECIFIKA
1.1. C līmeņa klašu skolēnu vispārējs psiholoģiski pedagoģisks raksturojums

Nozīmīgs ir Ļeva Vigotska ieguldījums defektoloģijas un speciālās psiholoģijas attīstībā. Latvijā speciālo skolu veidošanās vēsturi pētījis Jāzeps Kravalis; bērnu ar garīgās attīstības traucējumiem psiholoģiskās īpatnības pētījusi Skaidrīte Liepiņa.(7. 34.).
Jāmin Eduarda Segena nopelni lēni attīstošos bērnu izpētē, viņu raksturojumu, klasifikācijas un galvenais– audzināšanas un izglītošanas metožu izstrādē.(4. 12).
Pašreiz Latvijā speciālo skolu C līmeņa klasē uzņem bērnus, kuru diagnozes apzīmē ar kodiem F71,- vidēji smagi garīgās attīstības traucējumi, kuri iekļauj arī vidēji smagu psihisku subnormalitāti un- F72,- smagi garīgās attīstības traucējumi, kuri iekļauj arī smagu psihisku subnormalitāti. (16.)
C- līmeņa bērniem raksturīga pazīme ir traucējumi domāšanas attīstībā. Loģiskā domāšana ir ļoti vāja, zema abstrahēšanas un vispārināšanas spēja. Vāji apjēdz atsevišķu konkrētu lietu un parādību savstarpējos sakarus. Priekšmetu salīdzināšanā izmanto nejaušas, nebūtiskas pazīmes, patstāvīgu spriedumu nav, dažkārt lieto no citiem aizgūtus, konkrētajai situācijai neatbilstošus izteicienus vai vārdus.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1119860
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties