Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:263622
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.10.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    4
1.  Saskarsmes vispārīgs raksturojums    4
2.  Saskarsmes līdzekļi    5
2.1.  Neverbālā saskarsme    6
2.2.  Verbālā saskarsme    7
3.  Sociālais statuss, tā raksturojums    8
4.  Sociālo statusu veidi    9
  Kopsavilkums    9
  Izmantotā literatūra    10
Darba fragmentsAizvērt

Saskarsme un sociālais statuss ir ļoti plašas un interesantas tēmas. Šīs tēmas es izvēlējos, jo pašai man tās ir tuvas. Ar tām saskarās katrs cilvēks ik dienas, tādēļ ir nenoliedzama to aktualitāte ikdienas dzīvē. Caur savstarpējām attiecībām tiek apmierinātas mūsu vajadzības pēc citu cilvēku klātbūtnes, palīdzības, atzinības, parauga un daudzām citām sociālajām vajadzībām.
Šīs divas tēmas nepastāv viena bez otras. Pēc cilvēku socialā statusa vai lomas ir atkarīgas savstarpējās attiecības. Dažādu statusu cilvēkiem jācenšas pielāgoties viens otram. Jo labāk mēs spējam iejusties otra cilvēka ādā, jo labāka ir sapratne.
1. Saskarsmes vispārīgs raksturojums
Saskarsme ir cilvēku savstarpējās attiecības, praktiska un garīga sadarbība. Jebkura mijiedarbība starp cilvēkiem ir saskarsme. [1;8]
Cilvēku savstarpējām attiecībām ir galvenā loma mūsu dzīvē. Mēs esam saistīti ar citiem cilvēkiem un atkarīgi no viņiem, tāpat kā viņi no mums.
Katra mijiedarbības situācija ir līdzīga nelielai izrādei, kurā cilvēki, līdzīgi aktieriem uz skatuves, izmanto visdažādāko līdzekļu klāstu, lai atstātu uz partneri iecerēto iespaidu. [2;82]. Kā piemēru varu minēt vienu savu kolēģi. Ja viņai kaut ko vajag no citiem, tad viņa ir ļoti laipna, pat pārāk, bet citās situācijās ir neiecietīga, nevaļīga. Nevarētu teikt, ka tas ir vienmēr, tas ir atkarīgs no viņas garastāvokļa.
Saskarsme un saprašanās ir veiksmīga, ja mēs spējam pieņemt paši sevi tādus, kādi esam un spējam pieņemt citus tādus, kādi viņi ir, kaut arī bieži vien tas ir ļoti grūti. Pieņemt sevi, nozīmē zināt savus plusus un mīnusus – pirmos vairot, bet otros mazināt. Pieņemt citus vienmēr ir grūtāk nekā sevi, jo tas nozīmē atzīt, ka otram ir tiesības domāt, just, ticēt savādāk, taču ne pareizāk. [1;9] Piemēram, viena mana paziņa ir tāda tipa cilvēks, kas uzskata, ka viņa domas ir tās pareizākās un kategoriski noliedz otra domas un uzskatus. Ir ļoti grūti kontaktēties un atrast kopīgu valodu ar šādiem cilvēkiem.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1204835
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties