Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:785255
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.09.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mans sporta veids ir basketbols. Basketbolā tāpat kā citās sporta spēlēs, riskam ir pakļautas visas muskuļu grupas, cīpslas, saites, kauli. Tomēr arī šajā sporta veidā ir savas specifiskās traumas. Varētu domāt, ka visbiežāk ir traumētas rokas, bet patiesībā tas tā nemaz nav.
Attiecībā pret kopējo sporta traumu skaitu basketbola traumas sastāda 15-20% no sporta spēļu traumām. Uz katriem 1000 basketbolistiem rodas 14,1 traumas gadījumi. Visbiežāk tiek bojāts ceļa un apakšstilba – pēdas locītavas saišu aparāts (saišu sastiepumi un plīsumi, kā arī menisku bojājumi). Pēc A. Koroļevas datiem, šis traumu veids sastāda līdz 60% no visām basketbolistu traumām; 20% gadījumu sastopami augšējo locekļu kaulu lūzumi.
Ceļa locītavas traumas basketbolā izskaidrojamas ar spēles specifiku: bumbas mešana un tveršana, izdarot ar ķermeni straujus pagriezienus, rada augšstilba rotāciju attiecībā pret fiksēto pēdu. Pa lielākai daļai šādos gadījumos ceļa locītava ir iztaisnotā stāvoklī, tādēļ iespējama tikai neliela rotācija. Sakarā ar straujām kustībām var rasties locītavas saišu aparāta vai menisku bojājums.
Satriecot roku pret bumbu, iespējamas arī rokas pirkstu traumas.
Basketbola spēles laikā iespējami kritieni, sportistiem saduroties ar pretinieku vai arī nepareizi piezemējoties pēc lēciena. Kritienu radītās traumas veicina arī nelīdzena laukuma grunts (slikti iekārtota zāle, tā pārāk pieblīvēta, slidena grīda), nepiemēroti vai slikti pielāgoti apavi, kas var būt par cēloni sasitumiem, retāk lūzumiem). Galvenie traumu cēloņi basketbolā ir spēles noteikumu neievērošana, slikta nodarbību organizācija un nepareiza metodika.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties