Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:688918
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.03.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  PERSONĀLA MOTIVĀCIJAS RAKSTUROJUMS    4
1.1.  Motivācijas jēdziens    4
1.2.  motivācijas nozīme uzņēmuma vadībā    4
2.  A.MASLOVA VAJADZĪBU TEORIJA    5
3.  MOTIVĒŠANAS VEIDI EKONOMIKAS LEJUPSLĪDES APSTĀKĻOS    6
3.1.  Drošība un stabilitāte    7
3.2.  Atzinība    7
3.3.  Motivējošas sarunas – komunikācija    8
3.4.  Apmācības, prasmju attīstīšana    9
3.5.  darba vide un darba apstākļi    9
3.6.  Skaidri, saprotami darba mērķi    9
3.7.  Pienākumu un atbildības deleģēšana    10
3.8.  Bailes    10
  SECINĀJUMI    11
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    12
Darba fragmentsAizvērt

Daudzos uzņēmums ir tādi cilvēki, kas baidās un ir priekšnieki, kas uztur šīs bailes, bailes var būt visdažādākās – sākot no bailēm saņemt rājienu līdz pat bailēm tikt atlaistam. Jebkuras bailes var motivēt izpildīt prasāmo, bet ar to vien nepietiek. Ja nebūs labvēlīgas psiholoģiskās atmosfēras, tad var samazināties cilvēku tonuss un kā rezultāts, samazinās darba ražīgums, vai arī tas nav tik augsts kā varētu būt.
Bailes rada tādu spiedienu, ka cilvēks vai nu saceļas, vai noslēdzas sevī. Īslaicīgam periodam bailes var dot jūtamu rāvienu uz priekšu, jo cilvēki centīsies izvairīties no baiļu avota. Bailes var būt motivētājs, bet ne ilgam laika periodam, pretējā gadījumā, bailes var ne tikai nemotivēt, bet arī motivēt pretējā virzienā. Bailes motivē cilvēkus izdzīvot nevis sasniegt uzņēmuma mērķus.

SECINĀJUMI
Darbinieku veiksmīga darbība ir atkarīga ne tikai no prasmēm, spējām un resursiem, bet lielā mērā arī no motivācijas. Motivācijas ir cilvēku psiholoģiskais raksturojums, kas iekļauj faktorus, kas rada, virza un atbalsta cilvēka rīcību konkrēta darba veikšanai. Motivācijas pamatā ir darba vērtības, kuras ir svarīgas darbiniekam un kuras viņš tiecas realizēt.
Ekonomiskās lejupslīdes laikā cilvēku apziņā ar katru dienu aug nedrošības sajūta un nomāktība, tāpēc ir ļoti svarīgi apieties ar darbiniekiem kā ar cilvēkiem, nevis kā ar cilvēkresursiem.
Motivējot bez naudas galvenais ir pamanīt un novērtēt darbinieku sasniegumus, atrast atbilstošus un iedarbīgus motivēšanas līdzekļus un pielietot tos praksē.
Atzinība ir viens no vieglākajiem veidiem, kā palielināt darba ražīgumu, galvenais, tai jābūt nopelnītai ar patiešām reālu sasniegumu, piemēram, sasniegts kāds konkrēts mērķis vai viena darbinieka veikums var kalpot par paraugu un iedvesmu pārējiem, stiprinot viņu motivāciju.
Lielisks veids, kā celt darbinieku pašapziņu, ir sniegt viņiem lielāku autonomiju lēmumu pieņemšanā, deleģēt uzdevumus un pienākumus, kā arī virzīt darbiniekus strādāt pretī izaicinājumam, bet ar sasniedzamiem un skaidri izprotamiem mērķiem.
Ilgtermiņa motivāciju strādāt nodrošina darbinieku sociālā un garīgā izaugsme, tāpēc, radot darbavietā tādus apstākļus, lai darbinieki varētu apmierināt savas sociālās aktivitātes, cieņas un pašizpausmes vajadzības, būs iespēja panākt, ka darbinieki strādā ar maksimālu atdevi.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1330458
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties