Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:301867
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.07.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Personālmenedžmenta jēdziens    4
  Personālvadības etapi    4
  Plānošana    4
  Rezervju veidošana    4
  Atlase    5
  Adaptācija    6
  Izglītošana    6
  Motivācija    7
  Novērtēšana    8
  Virzība    9
  Intervija    10
  Secinājumi    11
  Izmantotā literatūra    12
Darba fragmentsAizvērt

Apskatot piedāvātās referātu tēmas, es meklēju tādu, kura būtu praktiski noderīga man, manā karjerā. Ilgi šaubījos, vai ņemt par komunikāciju vai personālu. Beigās izlēmu ņemt otro, jo tā man likās sarežģītāka un mazāk zināma tēma.
Šī referāta rakstīšanas laikā vēlējos uzzināt, pirmkārt, kas ir personāl-menedžments un ko ietver. Tā kā nākotnē domāju, ka varētu strādāt uzņēmumā par darba devēju vai ņēmēju, mani skar lietas, kas attiecas uz personālu un tāpēc arī papētīju personālmenedžmenta pamatetapus.
Praktiskajā daļā intervēšu cilvēku, kuram ir tieša saskare ar personālu un arī ar paša uzņēmuma darbību. Tā ir Biruta Briede – individuālā uzņēmuma „Rūķu māja” īpašniece un personāla vadītāja.
Adaptācija konkrētā vidē sākas, iepazīstoties ar atbilstošu amata aprakstu, kurā noteikta kompetence (pienākumi, tiesības), atbildība, padotība. Adaptāciju veicina un nodrošina informācija par uzņēmuma vēsturi, misiju, mērķiem, stratēģiju, sasniegumiem, kolektīvu, darba vidi. Adaptācijas mērķis ir saīsināt pielāgošanās un iestrādes periodu, pēc iespējas ātrāk izmantot darbinieka zināšanas un prasmes. Svarīgi, lai darbinieks iekļautos konkrētajā darba grupā un savukārt grupa pieņemtu jauno darbinieku.
Izglītošana jāveic, izmantojot esošās iespējas un programmas, kā arī izstrādājot jaunas, tai jābūt sistemātiskai gan jaunā amatā, gan kvalifikācijas nepietiekamības gadījumā.
Izglītošanas veidi, kurus var izmantot, ir visai daudzveidīgi. Būtiska ir pašizglītošanās. Tās pamatā ir motivācija iegūt zināšanas, prasmes, izvirzīt personiskos mērķus, vērtības, uzlabot veselību, laika lietderīga izmantošana.
Nozīmīgs izglītošanās veids ir konsultācijas, tās pamatā notiek darba procesā, kad tiek apgūtas jaunas zināšanas un iemaņas. Cilvēki bieži vien mācās no savām kļūdām, tomēr sekmīgāks process ir tad, kad palīdz konsultants, lai izglītošanai mērķtiecīgi un apzināti izmantotu pašu darba procesu.
Aktīvs izglītošanās veids ir kursi, kurus organizē uzņēmumā vai nosūta darbiniekus izglītoties specializētu organizāciju rīkotajos kursos. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1208971
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties