Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:640910
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.12.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Galvenā daļa    4
  Uztura ietekme uz mentālo veselību    4
  Mentālās veselības traucējumi un uzturs    6
  Secinājumi    7
  Izziņas avotu saraksts    8
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Lai arī gribētos domāt, ka mentālās veselības traucējumu atrisināšanai nepieciešams ir mierīgs dzīvesveids, psihoterapeita apmeklējums vai kādu spēcīgāku medikamentu lietošana, tad tomēr kāda pilnvērtīga maltīte draugu vai ģimenes lokā arī spēs nedaudz palīdzēt.
Nevajag baidīties no taukiem. Lietojiet neaizstājamās taukskābes, un jūsu smadzeņu šūniņas tiks stiprinātas. Neaizmirstiet par saliktajiem ogļhidrātiem, kuri pasargās šūnas no brīvo radikāļu radītā oksidatīvā stresa. Iekļaujiet uzturā olbaltumvielas, jo tur esošās aminoskābes ir nepieciešamas neiromediatoru normālai darbībai. Un svarīgi atcerēties arī par vitamīniem un minerālvielām, kas palīdz šīm iepriekšminētajām funkcijām notikt.
Taču, lai cilvēkam būtu iespējas tikt pie kvalitatīva uztura, ir svarīgi, lai augļu, dārzeņu, pākšaugu, graudaugu, gaļas, zivju un jūras velšu cenas būtu lētākas, nekā jau gatavai pārtikai. Valstij ir jāiesaistās cilvēku labklājības veicināšanā, jāpiedāvā kvalitatīvi, uzturvielām bagāti produkti, lai izvairītos no dažādu mentālo veselības traucējumu un arī citu slimību attīstības.
Ēdienam nav vecuma. Ir svarīgi iepazīstināt bērnu jau no agra vecuma ar visdažādākajiem produktiem un pārliecināt viņu, ka tas ir nepieciešams. Izteikts uzturvielu deficīts, radīs problēmas mācībās, sadzīvē un iespējams pat attīstīs kādas nevēlamas saslimšanas gaitu.
Uzturs ir neatņemama dzīves sastāvdaļa. Tas ļauj mums elpot, kustēties, domāt un darīt. Bez tā mums nebūtu spēka un ne arī vēlmes to darīt, jo it visiem mūsu ķermeņa orgāniem ir nepieciešama enerģija vai citu uzturvielu šķelšanas galaprodukti.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties