Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:207621
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.10.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Bioloģiskā daudzveidība ir augu, dzīvnieku un mikroorganismu sugu, to gēnu un ekosistēmu daudzveidība, kuras šīs sugas veido.
Ūdens - tā ir dzīvība! Vārdā “ūdens” apvienota mums ikvienam svarīgā dzīvības simbolika — visa dzīvā saikne ar Visumu: avota vienība ar upi, jūras vienība ar okeānu, lietus vienība ar debesīm un zemi. Cilvēka dzīvības procesu norisē ūdens ieņem 2. vietu pēc gaisa. Trenēts cilvēks bez gaisa var nodzīvot ne vairāk kā 3-4 minūtes, pēc tam cilvēka smadzenēs sākas neatgriezeniski procesi. Bez ūdens var iztikt 4 -5 dienas. Bez ēdiena - 40 dienas, vai nedaudz vairāk, atkarībā no badošanās treninga. Jūs varat teikt: "Mēs taču esam uzauguši ar krāna ūdeni, tāpat arī mūsu vecmāmiņas un vectētiņi." Jā, bet pa šo laiku rūpniecība ir spērusi milzu soļus - cik ir bijis ekoloģisko katastrofu, kaut vai pēdējos 20 gados! Avārijas Černobiļā, Sverdlovskā, un cik ir tādu, par kurām mēs neko nezinām, ziņas par kurām nenonāca atklātībā. Tas viss nonāk augsnē, iztvaiko un reaģē ar ūdeni. Minerālmēsli, nitrāti, lauku apsmidzināšana no lidmašīnām, skābais lietus, notekūdeņi, bet cik gan tankkuģu avarē, un cik daudz naftas izplūst ūdenī!!! Diemžēl, šie piesārņojumi ūdens cirkulācijas dēļ nokļūst gruntsūdeņos un tālāk ūdenskrātuvēs, no kurām mēs ņemam dzeramo ūdeni. Ekoloģiskā situācija ar katru gadu pasliktinās. Pēc zinātnes datiem, katru gadu nāk klāt 500 jaunu, līdz šim nezināmu, ūdeni piesārņojošo vielu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties