Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:347400
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Māklera definīcija un jēdziens    4
2.  Māklera pienākumi un tiesības    5
3.  Māklera atbildība    8
4.  Māklera atlīdzība    8
5.  Tiesiskā regulējuma analīze un problēmas    9
Darba fragmentsAizvērt

1. Māklera definīcija un jēdziens
Mākleris ir komersants, kas nodarbojas ar starpniecību darījumu noslēgšanā citu personu labā. Turklāt māklera attiecībām ar klientu ir gadījuma raksturs jeb tās nav pastāvīgas līgumattiecības. Mākleris pamatā darbojas uz atsevišķiem klientu uzdevumiem, tajā pašā laikā mākleris nevar prasīt no šī uzdevuma devēja darījuma noslēgšanu.
Mākleris ir komersants, kurš nodarbojas ar starpniecību darījumu noslēgšanā citu personu labā, nebūdams pastāvīgi saistīts ar šīm personām līgumiskās attiecībās.1
Mākleris ir komersants, tātad - vai nu fiziskā persona, kura ir ierakstīta komercreģistrā kā individuālais komersants, vai arī komercsabiedrība; uz subjektu, kurš nav komersants, māklera regulācija neattiecas. Jāievēro, ka ari noteiktas kooperatīvās sabiedrības var uzstāties kā mākleri.
Mākleris kā starpnieks - pats nepiedalās darījumu slēgšanā un neiesaistās preču apgrozībā, ja vien tas nav atrunāts līgumā. Māklera pamatfunkcija ir savest kopā darījumu partnerus jeb māklera klientus.
Mākleris ir starpnieks, kurš darbojas citu personu labā. Mākleris nav pilnvarnieks un ar to tas atšķiras no komercaģenta. Māklera kā starpnieka uzdevums ir savest kopā puses, kuras vēlas noslēgt darījumu. Pēc būtības mākleris darbojas ar informāciju - viņam attiecīgajā tirgū (darbības sfērā) ir ziņas par piedāvājumu un pieprasījumu, un viņš meklē katram konkrētam pieprasījumam (ko izteicis, piemēram, pircējs, nomnieks u.tml.) atbilstošu piedāvājumu (ko izteicis attiecīgi pārdevējs, iznomātājs u.tml.). Mākleris var ari palīdzēt noslēgt šo dalījumu - viņam nav obligāti jāsaved puses kopā fiziski.22

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties