Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:234367
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.07.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    1
  Laulības līgums – laulāto līgumiskās mantiskās tiesības    3
  Laulāto kopīgā manta, šķirtā, atsevišķa manta    3
  Laulību līgumu veidi    4
  Laulāto kopdzīve bez juridiskiem līgumiem    4
  Pūrs    5
  Laulāto mantas šķirtības līgumi    5
  Laulāto mantas kopības līgumi    6
  Laulāto mantisko attiecību reģistrācija    6
  Kopsavilkums    8
Darba fragmentsAizvērt

Kāpēc es izvēlējos tematu "laulības līgumi"? To es darīju tāpēc, ka tā ir vajadzīga lieta, un paliek arvien populārāka pielietošanā arī Latvijā. Cilvēki ir atguvuši savus īpašumus, ko Padomju vara bija atņēmusi, cilvēkiem ir vairāk naudas un īpašumu, līdz ar to rodas arī vairāk strīdu dēļ tiem. Bet lai nestrīdētos, es piedāvāju alternatīvu cilvēkiem, kas grib precēties vai kas jau ir precējušies, lai neradītu sev un citiem liekas galvassāpes, noslēdziet laulības līgumu. Tas lai nu paliek katra konkrēta indivīda ziņā, vai tas būs līgums par laulāto mantas šķirtību vai laulāto mantas kopību.
Dzīvē jau tāpat ir daudz problēmu, bet ja atkristu šīs naudas un mantas problēmas, ticiet man, daudziem būtu vieglāk elpot. Ne velti ir teiciens: "nav naudas, nav problēmu, ir nauda, ir problēmas".
Iztirzājuma sākumā iepazīstināšu jūs, kas ir laulāto atsevišķā manta, kas ir kopējā manta, un kā tā tiek dalīta.
Turpinājumā iztirzājuma otrajā daļā iepazīstināšu ar to, kas ir pūrs, kādi ir vispārīgie laulību līgumi un kādi ir to noteikumi.
Iztirzājuma nobeigumā iepazīstināšu jūs ar būtiskāko šajā laulības līguma noslēgšanas kārtībā, tā ir laulības līguma reģistrācija, bez kuras nu nekādi nevar iztikt.
Šajā darbā izmantoju pamatā LR Civillikumu, tā pirmās nodaļas, ceturtās apakšnodaļas pantus, kā arī rakstus, kas publicēti Latvijas Vēstnesī, laikrakstā Diena.
Ar laulības līgumiem laulātie var izbeigt likumiskās mantiskās tiesības, nosakot kā visas esošās, tā nākotnē paredzamās mantas šķirtību vai kopību. Lai tajos noteiktais būtu saistošs trešajām personām, piemēram, kreditoriem, šādi līgumi slēdzami pie notāra, klātesot abiem laulātajiem vai laulājamajiem, un ierakstāmi laulāto mantisko attiecību reģistrā, un par nekustamo īpašumu – arī zemesgrāmatā. Izraksts no reģistra publicējams oficiālā laikrakstā, laulāto pasēs par to izdarot attiecīgu spiedogu. Laulāto mantisko attiecību reģistrā neierakstīts laulības līgums spēkā tikai abiem laulātajiem, bet nav saistošs trešajām personām. Laulības līgumos nav ietverami nosacījumi, kas attiecas uz laulāto personiskajām attiecībām, uz attiecībām ar bērniem vai aizskar trešo personu intereses.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1136344
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties