Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • SIA dibināšana: nepieciešamie dokumenti un dibināšanas procesuālā kārtība

     

    Referāts13 Tiesības

3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:565738
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.10.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
1.  Darbi, kas veicami pirms sabiedrības dibināšanas    3
2.  SIA dibināšanas kārtība    10
3.  Grāmatvedības organizēšanas uzsākšana jaundibinātā SIA    14
4.  Secinājumi    20
Darba fragmentsAizvērt

Latviešiem lielāko savas pastāvēšanas laiku iespēja dibināt savu sabiedrību ir bijusi liegta. Tas nenozīmē, ka uzņēmējdarbība kā tāda nav pastāvējusi. Katrs bija tiesīgs audzēt, ražot un veidot savu preci, to pārdot un gūt peļņu. Taču šādas darba attiecības netika noteiktas un aizsargātas, jo likumīgā kārtā cilvēki varēja strādāt tikai valstij piederošās sabiedrībās. Tikai Latvijas brīvvalsts gados – no 1918. līdz 1940. gadam, kā arī no 1990. gada līdz šodienai, cilvēkiem ir tiesības veikt savu privāto uzņēmējdarbību. Tas nozīmē milzīgu brīvību, spēju izpaust sevi, realizēt labas idejas, ekonomiski domāt, saņemt atalgojumu atbilstoši ieguldītajam darbam un strādāt nevis strādāšanas, bet rezultāta pēc. Taču jebkuras tiesības uzliek arī savus pienākumus. Šajā gadījumā tie ir: ievērot pastāvošo likumdošanu.
Šī kursa darba mērķis ir apskatīt vienas no izplatītākajām uzņēmējdarbības formām – sabiedrības ar ierobežotu atbildību – dibināšanas kārtību gan no likumdošanas, grāmatvedības, gan arī no citu viedokļu puses.
Katra sabiedrība tiek dibināta ar savu noteiktu mērķi. Bezpeļņas organizācijām tas varētu būt saistīts ar kultūru, reliģisko vai kādu citu pārliecību, pat ar vēlēšanos gūt peļņu, taču šajā gadījumā peļņa tiks tērēta tikai vienam nolūkam - tālākai organizācijas attīstībai. Pārējo sabiedrību galvenais mērķis ir tikai un vienīgi peļņas gūšana. Taču lai to veiktu, sākumā ir jāveic ieguldījumi. Tie ir: zināšanas, prasmes un iemaņas, kapitāls, resursi un darbs. Šie ieguldījumu elementi ir jāmāk sakārtot, saplānot un sakombinēt tā, lai gūtu vēlamo rezultātu. To parasti veic ar biznesa plāna palīdzību. Tā izveide nav obligāta prasība, taču ļoti ieteicama gan. Rakstiskā veidā noformēti tirgus, līdzīgu preču vai pakalpojumu un konkurentu izpētes rezultāti, kā arī ražošanas un stratēģiskais plāns, iespējamās problēmas un risks, kā arī finansu aprēķini bieži vien liek mainīt vai pat atsacīties no sākotnējās idejas. Tāpēc, lai nenāktos to visu piedzīvot un zaudēt savus ieguldījumus, šāda plāna izveide ir nepieciešama vēl pirms oficiālas sabiedrības reģistrēšanas. Ieteicams izveidot vairākus biznesa plānus – pesimistisku, optimistisku vai vēl kādu , pie tam darīt to sistemātiski, ne tikai sabiedrības dibināšanas gadījumā, jo uzņēmuma sekmīga un ilgstoša attīstība nav iespējama bez plānošanas.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1217213
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties