Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:560260
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.02.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads   
  Klonēšana un to veidi   
  Klonēšana un sociālās normas   
  Tiesiskais aspekts   
  Klonēšanas pozitīvie aspekti un to kritika   
  Morāli ētiskais aspekts   
  Reliģiskais aspekts   
  Nobeigums un secinājumi   
Darba fragmentsAizvērt

Līdz ar zinātnes progresu, līdz ar tehnoloģiju attīstību un citiem sasniegumiem. Līdz ar multikulturālisma un kosmopolītisma attīstību un pasaules globalizāciju, pasaulē iezīmējas jauns diskusiju lauks ne tik vien ekonomikā, politikā vai socioloģijā, bet arī deviantoloģijā. Iepriekšējās vērtību un normu sistēmas tiek pārvērtētas, tiek veidotas jaunas. Veidojas jaunas attieksmes un vērtējumi, ņemot vērā gan pozitīvās, gan negatīvās sekas dažādiem jauninājumiem, tehnoloģijām utt.
Sabiedrība būtībā ir nostādīta grūtā situācijā. Ja, kādreiz, tas, kas ir labi vai slikti, tika ieaudzināts ģimenē vai skolā, tad pie mūsdienu progresa tempiem, atliek vien pašiem izvērtēt situāciju.
Vēl 20.gs. pirmajā pusē, zinātnes un medicīnas vārdā, tika upurēti cilvēki, uz kuriem izmēģināja jaunas ārstēšanas metodes, taču humānu, morālu un ētisku apsvērumu dēļ, tika ieviestas normas un ētikas kodeksi, lai šie eksperimenti nedegradētu cilvēka cieņu un tiesības. Līdz ar to, rīcība, kurā šīs normas netika ievērotas kļuva par deviantu.
Deviantoloģijas problemātika ir tā, ka nevar paredzēt, kuri no zinātniskajiem sasniegumiem nākotnē nesīs negatīvas sekas un kuri, nē. Līdz ar to ne vienmēr tiek savlaicīgi ieviestas normas, kas regulētu un kontrolētu zinātnisko darbību.
Vēl viena problēma ir tā, ka zinātnē, nevar runāt par tradicionālām, daudz pētītām deviancēm kā narkomānija, prostitūcija, pašnāvības. Lai uz zinātni raudzītos no deviantoloģijas pozīcijām, ir jāizvērtē un jānosaka pamat kritēriji. Ja, ar zinātnisko sasniegumu ieviešanu dzīvē, tiek apdraudēti cilvēki, tad tas noteikti ir pamats deviantai rīcībai, taču šo kaitējumu ne vienmēr var prognozēt.
Runājot par farmāciju, tas iezīmējas ļoti spilgti – daudzi tūkstoši cilvēki mirst no dažādu medikamentu blakusiedarbības. Taču vai ārstus un farmakologus tāpēc var saukt par deviantām personībām? Grūts jautājums gan man, gan pašiem deviances pētniekiem.
Viens no šādiem daudznozīmīgiem jautājumiem ir klonēšana. Tas, ka zinātne ir nonākusi tik tālu, ka izmantojot pāris šūnas var radīt dzīvu embriju, ir fantastiski. Tomēr ap šo jautājumu ir izvērtušās plašas diskusijas, un ne velti. To, kāpēc klonēšana ir šo diskusiju pamatā mēģināšu atspoguļot referāta gaitā, aplūkojot dažādus klonēšanas aspektus.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties