Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:782447
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Katra cilvēka slimība un nāve ir liels zaudējums gan viņa ģimenei, gan valstij, tādēļ, manuprāt, ir svarīgi pievērst pastiprinātu uzmanību informētībai par smagākajām slimībām un pasākumiem, kas iespējams palīdzētu mazināt galvenos iedzīvotāju miršanas cēloņus. Dažbrīd tiek nepareizi uzskatīts, ka informētības līmenis nodrošinās, ka iedzīvotāji automātiski veiks „veselīgu izvēli”, taču neapšaubāmi tas veicinās uzmanības pievēršanu šiem faktoriem. Lai gan zināšanas, informācija un izglītošana veselības jomā ir svarīgi aspekti, fakti liecina, ka izšķiršanos par veselīgu uzvedību (piemēram, veselīgu uzturu, pietiekamu fizisku aktivitāti, rūpes par seksuālo veselību) bieži apgrūtina dominējošā sociālā, fiziskā, ekonomiskā un kultūras vide, kas iespaido indivīda, grupu un kopienu izdarītās izvēles. Turklāt, bieži mazāk nodrošinātas grupas, pakļautas augstam stresa līmenim, ir tās, kas pieņem kaitīgus veselības uzvedības modeļus.
Lielākos draudus sabiedrības veselībai pasaulē pašlaik izraisa HIV/AIDS, tuberkuloze un malārija. Tuberkuloze joprojām ir viens no galvenajiem nāves cēloņiem pasaulē. Ar to mirst vismaz 2 miljoni iedzīvotāju gadā. 42 miljoni cilvēku šobrīd slimo ar HIV/AIDS. Slimības un nāvi izraisa arī nepareizs dzīvesveids un dažādi ārējie cēloņi (vardarbība, negadījumi u.c.). …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties