Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:322888
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.10.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Informācijas sabiedrības politisko aspektu starpā mēs vēlētos akcentēt divus, mūsuprāt svarīgākos - valsts likumdošanas sakārtošanu un valsts stratēģisko attīstības plānu izveidi, atbilstoši jaunajai situācijai, kuru rada informācijas tehnoloģiju aizvien straujākā attīstība. Ar valsts likumdošanas sakārtošanu mēs saprotam ne tikai tādas likumdošanas izveidi, kas reglamentētu informācijas plūsmu virtuālajā vidē, bet drīzāk - likumdošanas sakārtošanu valstī kopumā, atbilstoši jaunajām informācijas sabiedrības prasībām un sabiedrības vajadzībām šādā kontekstā.
Juristi un filozofi jau vairākus gadu desmitus diskutē par to, kādām tiesībām ir jābūt informācijas sabiedrībā. Vai virtuālā telpa var pastāvēt bez likumiem? Vai tas, kas nelikumīgs reālā dzīvē, drīkst būt nesodīts elektroniskajā vidē? Piemēram, franču filozofs M. Fuko uzskata, ka valsts loma nākotnē samazināsies tikai līdz vienai funkcijai, - personu sodīšanai par to, ka tās ar savu rīcību būtiski būs aizskārušas citu personu likumiskās tiesības un intereses. Amerikāņu fantasts Dž.Barlovs ir izstrādājis savu "Kibertelpas neatkarības deklarāciju", kurā mēģināja K.Marksa un F. Engelsa “Komunistiskā partijas manifesta” idejas attiecināt uz virtuālo vidi, izmantojot šādus principus: kibertelpa ir vieta, kur cilvēki pulcējas un dzīvo bez robežām un likumiem; tai ir sava ētika, kultūra un nerakstīti likumi; kibertelpā nevar tikt piemēroti piespiedu līdzekļi, jo fiziskas personas kibertelpā neeksistē utt.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1124759
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties