Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:592178
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.11.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Daudzi no mums neuzskata iesildīšanos pirms fiziskas slodzes par nozīmīgu un nepieciešamu. Diemžēl, gan nelielas, gan nozīmīgas traumas tiek iegūtas pateicoties tam, ka ķermenis nav sagatavots lielai, pēkšņai slodzei.
Traumas – tas vienam otram šķiet kaut kas tāds, kas nu nekādi nevar notikt ar viņu. Pat tie, kas savulaik jau guvuši savainojumus, ne vienmēr mācās no savām kļūdām...
Vai esat redzējuši daudz tādus cilvēkus, kas pirms kāpšanas uz slēpēm, snovborda, velosipēda, vai pirms skriešanas piedzīvojumu sacīkstēs veic iesildīšanās vingrinājumus? Šķiet, ka ne daudzus... Varbūt tā ir vēlme "neizskatīties muļķīgi" citu klātesošo acīs? Kāds vēl padomās, ka esiet "baigais sportists"? Un tomēr – vai rindā pie ārsta, tāds sportisks, un ar tik "sportisku" traumu tomēr neizskatīsieties sliktāk?
Kā iesildīties? Vai pati iesildīšanās, ja to neveic pareizi nav bīstamāka par pēcāk veikto aktivitāti? Katram no sporta veidiem ir savi potenciāli bīstamie traumu veidi: sastiepumi, mežģījumi, muskuļu plīsumi. Protams, jāņem vērā arī cilvēka ķermeņa "vājie punkti", kuri visbiežāk tiek savainoti. Iesildīšanās mērķis ir sagatavot šos punktus slodzei. Nepareizi veikta iesildīšanās var samazināt ķermeņa potenciālās iespējas, kā arī novest pie traumas (piemēram: strauja roku apļošana plecos var izraisīt nopietnu pleca saišu traumu, līdzīgi arī ar strauju galvas apļošanu!)…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties