Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:443244
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Lauku tūrisms    4
1.  Asociācija "Lauku ceļotājs"    7
2.  Vides kvalitātes zīme "Zaļais sertifikāts"    8
3.  Konkurenti    9
4.  Statistika    11
5.  SVID analīze    14
  Izmantotā literatūra    15
Darba fragmentsAizvērt

Ievads

Tā kā mūsdienu ikdiena ir nogurdinoša un saspringta, it īpaši tiem, kuri dzīvo pilsētās, kuri lielāko daļu sava laika pavada birojos, strādājot ar datoru un klientiem, tādējādi gūstot lielus panākumus savā karjerā un biznesā, nepieciešama pilnvērtīga atpūta, atslēgšanās no ikdienas saspringtā ritma, klusums un miers, lai uzņemtu spēkus un enerģiju jaunu darbu uzsākšanai.
Nepiesārņota vide, lauku klusums un miers ir lielisks veids pilnvērtīgai atpūtai, gan baudot neatkārtojami skaisto dabu vienkārši to aplūkojot, gan kombinējot to ar dažnedažādām sporta aktivitātēm, piemēram, braucieniem ar laivām, velosipēdiem, makšķerēšanu, slēpošanu, slidošanu, izjādēm ar zirgiem u.c., tādējādi izraujoties no ikdienas rutīnas.
Mana darba tēma, par kuru rakstīšu šo darbu, ir lauku tūrisms (pēc NACE klasifikatora: 1.1 klase 75.13). Rakstīt par šo tēmu izvēlējos tāpēc, ka lielāko daļu bērnības esmu pavadījusi laukos, upes Amatas krastā, netālu no Latvijas krāšņākās upes Gaujas iztekas, kur pašlaik dzīvo mani vecāki un tā kā pati tagad dzīvoju pilsētā, apzinos, cik neaizvietojama un novērtējama ir atpūta laukos. Tā kā pieaug pieprasījums pēc lauku tūrisma, manuprāt, šai nozarei ir attīstības iespējas Latvijā.
Rakstot šo darbu, mans mērķis ir izzināt šīs nozares stāvokli Latvijā, izpētīt pozitīvās un negatīvās puses šai nozarei, attīstības iespējas un prognozes par šīs nozares attīstību nākotnē.
Lai izpētītu šo nozari, rakstot šo darbu, izmantošu internetā iegūtos materiālus, Latvijas Statistikas Pārvaldes publicētos datus, kā arī dažnedažādas publikācijas presē.


1. Lauku tūrisms

Šī nozare Latvijā īpaši strauji attīstās tieši pēdējo gadu laikā. Tūrisms ir īpašs aktivitātes veids, kas ietver cilvēka brīvu pārvietošanos no dzīvesvietas uz citu vietu, kā arī pakalpojumu sfēras, kas apmierina tūristu vajadzības.
Pavisam pastāv trīs tūrisma pamattipi: izejošais, ienākošais un vietējais tūrisms. Tūrisma pamatvienība ir persona, kura ir tūrisma darbības subjekts.
Darbība šajā jomā ir perspektīva, it īpaši, ja atpūtas vietas tiek aprīkotas ar dažnedažādiem papildus pakalpojumiem visām vecuma grupām un interesentiem. Tomēr ļoti daudziem nākas atteikties apmeklēt atpūtas kompleksus, jo atpūtas kompleksu vietas bieži vien ir pārpildītas. Īpaši liels pieprasījums pēc šīs nozares pakalpojuma jūtams vasaras mēnešos, kad lielākā daļa strādājošo izmanto atvaļinājumu, līdz ar to liela daļa cilvēku priekšroku dod atpūtai laukos, svaigā gaisā, nepiesārņotā vidē, pie dabas, izbaudot burvīgo lauku vidi, tās apkārtni, kā arī īstenojot aktivitātes, kuras nevar realizēt ikdienā.
Eiropā un visā pasaulē tūrisms ir viena no nozīmīgākajām un visstraujāk augošajām nozarēm un tiek uzskatīts par stratēģisku ekonomiskās attīstības prioritāti. Saskaņā ar pasaules Tūrisma organizācijas statistikas datiem, tūrisms un ar to saistītās nozares katru gadu veido 10,4% no pasaules IKP, tajā ir nodarbināti 200 milj. cilvēku. 2006.gadā tūrisma pakalpojumu eksporta īpatsvars IKP Latvijā ir 4%. Latvijā 2006.gadā ienākošais tūrisms, salīdzinot ar 2005.gadu, ir pieaudzis par 9% un ārvalstu ceļotāju izdevumi Latvijā pieauguši par 29,9%, salīdzinot ar 2005.gadu. Šāds stabils ienākoša tūrisma pieaugums - vidēji 10% gadā pēdējos gados liecina par nozares veiksmīgo attīstību kopumā un iespēju turpmāk sasniegt vēl labākus rezultātus.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties