Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:485851
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.02.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

• Spoguļa motīvs:
Spoguļa motīvam būtiskāka nozīme bija naratīva, nevis vizuālās komunikācijas aspektā. Filmai sasniedzot kulmināciju, tika izvirzīta teorija, ka abas Zemes ir bijušas identiskas, līdz brīdim – mirklim, kad viena otru pamanīja. Tas tika pamatots ar to, ka otra Zeme atrodas pretī Zemei kā spogulis; tas nozīmē, ka mirklī, kad cilvēki to pamanīja, tie skatījās pretējos virzienos. Teorētiķi to pamatoja, norādot, ka tas daudz ko var mainīt – tā tas bija arī galvenajai varonei, jo pastāvēja iespējamība, ka meitene avāriju neizraisīja vai arī, ka cilvēki necieta, u.t.t. (ņemot vērā, ka viņa planētu pirmo reizi ieraudzīja avārijas mirklī). Šis notikums lika tai piedzīvot robežsituāciju (kā minēts) un nonākt pie eksistenciālai būtiskas sapratnes.
Arī naratīvo komentāru laikā, tika runāts par eksistenci, varbūtībām, iespējām un varone bieži lūkojās uz planētu (šķietami, domājot “kā būtu, ja būtu”). Spogulis kā elements kalpoja arī, lai uzskatāmi atveidotu meitenes izjūtas pašai par sevi. Piemēram, pēc sarunas par avāriju, viņa ilgstoši skatījās spogulī, līdz sāka vemt (tika norādīta viņas nespēja samierināties ar sevi un piedot; nelabums par nodarīto).Spoguļa motīvs netika īpaši uzsvērts ar vizuālo rīku palīdzību, izņemot pašas beigas.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties