Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:317671
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.03.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  ATTĪSTĪBAS/GLOBĀLĀ IZGLĪTĪBA    4
1.1.  ATTĪSTĪBAS/GLOBĀLĀS IZGLĪTĪBAS JĒDZIENS    4
1.2.  ATTĪSTĪBAS/GLOBĀLĀS IZGLĪTĪBAS EVOLŪCIJA    4
1.3.  ATTĪSTĪBAS/GLOBĀLĀS IZGLĪTĪBAS RAKSTUROJUMS    6
1.4.  ATTĪSTĪBAS/GLOBĀLĀS IZGLĪTĪBAS 8 SATURA PAMATJAUTĀJUMI    9
2.  PIEREDZE ATTĪSTĪBAS/GLOBĀLAJĀ IZGLĪTĪBĀ    12
  NOBEIGUMS    14
  IZMANTOTO AVOTU UN LITERATŪRAS SARAKSTS    15
Darba fragmentsAizvērt

NOBEIGUMS
1. Mainīgajā un savstarpēji mijiedarbīgajā pasaulē izglītība var palīdzēt cilvēkiem tikt galā ar izaicinājumiem, ar kuriem tie sastopas šobrīd un sastapsies nākotnē.
2. Izglītība ir spēcīgs līdzeklis, lai izmainītu pasauli, jo rītdienas pieaugušie ir šodienas bērni, kurus mēs izglītojam. Attīstības/globālā izglītība rosina bērnus un jauniešus, kā arī ikvienu cilvēku rūpēties par mūsu planētu, iejūtību un vēlmi aktīvi sadarboties ar citiem, kam rūp šī planēta.
3. Attīstības/globālā izglītība sniedz zināšanas, izpratni, prasmes un vērtības, kas nepieciešamas, lai cilvēks nodrošinātu savu un citu cilvēku labklājību un sniegtu ieguldījumu vietējā, kā arī globālā mērogā.
4. Attīstības/globālā izglītība ir aktīvs mācību process, balstīts solidaritātē, vienlīdzībā, iekļaušanā un sadarbībā. Tas ļauj cilvēkiem attīstīt savu izpratni sākot ar starptautisko attīstības prioritāšu un ilgtspējīgas attīstības principu apzināšanos, caur globālo problēmu izraisītāju un ietekmes izzināšanu līdz pat personiskai iesaistei un informētu lēmumu pieņemšanai.
5. Attīstības izglītības mērķis ir dot ikvienam Eiropas iedzīvotājam iespēju apzināties un saprast jautājumus, ar kuriem nodarbojas globālā attīstība, šo jautājumu tiešo ietekmi uz ikvienu valsti un katra cilvēka personīgo dzīvi, īstenot savas tiesības un pienākumus, kuri ir ikvienam no mums kā mainīgas un savstarpējām saitēm saistītas pasaules iedzīvotājam – lai padarītu šo pasauli taisnīgu un ilgtspējīgu.
6. Globālās izglītības iekļaušana mācību saturā novērš tā dublēšanos un fragmentāciju, piedāvā integrētu starpdisciplināru pieeju mācību saturam un skolēnu slodzes optimizāciju.
7. Īstenojot globālo izglītību, pedagogiem jāmeklē veidi, kā saistīt Latvijas iedzīvotājiem aktuālas problēmas – emigrāciju, sociālo nevienlīdzību, enerģētisko atkarību ar globālo sakarību kontekstu.
8. Būtiskas globālās izglītības vērtības ir empātija, taisnīguma sajūta, individuālās un kolektīvās atbildības apzināšanās, kas būtu jāstiprina visu Latvijas iedzīvotāju vidū, kuru kolektīvā atbildība ir zema.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1347529
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties