Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:444784
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.12.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

audzi cilvēki mūsdienās cieš no muskuļu bezdarbības un aptaukošanās. Perspektīva, kas cilvēcei paveras, nomainot smagu fizisku darbu ar darba procesu pilnīgu automatizāciju, slēpj sevī zināmu ļaunumu, jo noved pie nepietiekošas kusību aktivitātes- hipodinamijas. Arvien vairāk cilvēku slimo ar stenokardiju, aterosklerozi, hipertoniju un citām sirds un asinsvadu sistēmas slimībām.
Hipodinamija rada izmaiņas arī centrālajā nervu sistēmā, un tāpēc emocijas nav noturīgas, arī vielmaiņa nenorit normāli. Bez tam samazinās muskuļu masa un izmainās kaulaudu sastāvs, strauji pavājinās sirds un asinsvadu sistēmas funkcijas, līdz ar to pazeminās organisma darbaspējas, tiek traucētas arī kuņģa un traktas funkcijas, nieru darbība.
No hipodinamijas var izvairīties nodarbojoties ar sportu un fiziskām slodzēm. Vienīgās efektīvās zāles ir vairāk kustības. Turklāt tās pieejamas katram, nepieciešams tikai mobilizēt gribas spēku un atrast laiku.
Vienkāršākais veids kā sevi piespiest uzsākt nodarboties ar fiziskām aktivitātēm ir aerobikas nodarbības zinoša un apmācīta cilvēka pavadībā. Bieži cilvēkiem ir patiesi lielas grūtības saņemties un uzsākt nodarboties ar aerobiku, bet varbūt izasot šo darbu daži padomās, ka tas patiešām ir nepieciešams un cik daudz šīs aerobikas nodarbības var palīdzēt viņu pāšu veselībai. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1159600
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties