Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:688730
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.11.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Rieksti – īpaši augļi ar specifisku uzbūvi, ķīmisko sastāvu, uzturvērtību, transportēšanas un glabāšanas nosacījumiem.
Rieksti ir pielīdzināmi visbarojošākajiem produktiem, jo tie satur ļoti daudz eļļas, kā arī olbaltumvielas (15 – 20%) un augu cukurus. Tajos ir organismam nepieciešamās minerālvielas un vitamīni – 100 grami satur ap 500 kilokaloriju, tātad – apēdot 300 gramus, kaloriju ziņā tā būs lielākā daļa dienas normas!

Riekstu uzturvērtības
Zemesrieksti (Arachis hypogae)
Zemesriekstu dzimtene – Dienvidamerika;
Ļoti lēti;
Ēd svaigus un apgrauzdētus;
No zemesriekstu sēklām gatavo arahisa halvu, kā arī šokolādes aizvietotājs;
Arahisa eļļa satur īpašas nepiesātinātās taukskābes ar pretsklerotisku iedarbību;
Zemesriekstu eļļa satur vielas, kas veicina asins recēšanu (ieteicams bērniem, kas slimo ar hemofiliju);
Mitrina sauso klepu;
Satur specifiskus komponentus, kas palīdz stiprināt sirds muskuli;
Harmonizē kuņģa darbību, ieteicami cukurslimniekiem;
Zemesriekstu sēklas nav ieteicams ēst kuņģa un zarnu trakta slimību gadījumos, jo tajos esošās šķiedrvielas kairina kuņģa ģļotādu un veicina gāzu rašanos zarnās.
Mandeles (Amygdalus communis)

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties