Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
3,99
Ietaupījums:
0,48 (12%)
Cena ar atlaidi*:
3,51
Pirkt
Identifikators:464066
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1. slaids Labdien!
2. slaids Sāksim ar galvenajām kefīra ražošanas stadijā. Pamatā uz šīm shēmām balstās gandrīz visu skābpiena dzērienu ražošana.
3.slaids Šeit mēs redzam secīgi uzskaitītas kefīra ražošanas stadijas līdz ieraudzēšanai.
4.slaids Kefīra ieraudzēšanai ir divas metodes. Tās ir:
1. Termostata ieraudzēšanas metode
2. Rezervuāra ieraudzēšanas metode
5. slaids Šeit mēs varam redzēt atšķirību starp šīm abām metodēm. Pamatā termostata ieraudzēšanas metodē pienu un sēnīti vispirms iefasē un saraudzēšana notiek termosā, bet rezervuāra ieraudzēšanas metodē visa raudzēšana notiek lielajos rezervuāros un tikai gatavs kefīrs tiek iepildīts iepakojumos.
6.slaids Pēc tam seko kvalitātes pārbaude un uzglabāšana. Kefīru uzglabā aptuveni +2-+6 grādu temperatūrā.
7. slaids Mēs arī izpētījām, kādi mikroorganismi tiek iesaistīti kefīra ražošanā.
8.slaids Pamatā kefīram pievieno kefīra sēnīti, kura sastāv no
• Laktozi pārraudzējušie raugiem
• Laktozi nepārraudzējušie raugiem
• Pienskābes baktērijām
• Etiķskābes baktērijām.
Un attēlā mēs varam redzēt dažas no kefīra baktērijām (Lactococcus lactis, Lactobacillus kefyr, Klyveromyces marxianus).
9.slaids Un tagad par to, kas ietekmē kefīra kvalitāti.
10.slaids Ļoti liela nozīme ir piena kvalitātei. Jāņem vērā, ko govs ir ēdusi - ir liela atšķirība starp pienu no govīm, kuras ēd dabīgu barību (sienu, zāli utt.) un starp pienu no govīm, kuras ēd kombinētos barību maisījumus utt. Nozīme ir arī videi, kurā iegūst pienu. Piem., attēlā redzama ferma, kas atbilst visiem ES standartiem. Lai iegūtu labu kefīru ir ideāli jāievēro recepte - sastāvdaļu attiecības, stadiju ilgums u.tml.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Kefīra ražošana”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/464066

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties