Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:455724
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kakao
Šokolāde ko ēdam nāk no neliela auga – kakao koka. Kakao dabiski aug Centrālamerikas un Dienvidamerikas tropiskajos lietus mežos, bet līdz ar tā popularitāti to audzē visā pasaulē.Kakao koka pākstīs ir pupas, kuras izmanto šokolādes izgatavošanā
Šokolāde
Šokolādes pirmsākumi meklējami pirms 3500 gadiem. 16. gs. spāņu iekarotāji aizveda šīs kakao pupiņas uz Spāniju, kur, rodoties jaunām receptēm, dzēriena popularitāte izplatījās visā Eiropā, neskatoties uz to, ka spāņi šīs receptes no citiem slēpa gandrīz simts gadu. Šokolāde - tulkojumā no grieķu valodas nozīmē "dievu ēdiens"
Šokolādes pielietojums
Kulinārijā, Skaistumkopšanā, Veselības uzlabošanā
Gadsimtu gaitā daudzās civilizācijās kakao pupiņas, no kurām iegūst kakao un pēcāk šokolādi, izmantoja kā svētu simbolu reliģiskajās ceremonijās. Tāpat šokolādi daudzās ģimenēs joprojām lieto kā dziedinošu, medicīnisku līdzekli. Ja senajās civilizācijās šokolādes dzērienu pasniedza rūgtu un aukstu, tad eiropieši lielākoties to tomēr vēlas saldināt ar cukuru un citām garšvielām un lietot karstu. Gadsimtiem senas leģendas no dažādām kultūrām vēsta, ka šokolādes lietošana dod spēku, veselību, ticību, pārliecību un kaisli tiem, kuri to dzer. Šīs leģendas šokolādei piedēvēja maģiskas spējas un nodrošināja ar spēcīgu simbolisku vērtību.
Senajos mītos un leģendās šokolāde saistās ar kaisli un seksuālo enerģiju, arī mūsdienās to uztver kā kaisles elementu. Šokolāde ir viena no lietām, ko visvairāk pērk un dāvina tieši svētā Valentīna dienā! Tas ir saldākais veids, kā atzīties mīlestībā!…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties