Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:515255
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Uzņēmuma apraksts    3
2.  Uzņēmuma vides analīze    6
3.  Produkta dzīvotspēja un virzīšana tirgū. Konkurentu analīze    8
4.  Uzņēmuma vadības stratēģija    12
5.  Uzņēmuma informācijas sistēmas    15
6.  Personālmenedžments uzņēmumā SIA’’Ozolāji cūkaudzētava’’    18
7.  Uzņēmuma kultūra    21
8.  Ieteikumi uzņēmuma darba uzlabošanai    24
9.  Kopsavilkums    25
Darba fragmentsAizvērt

1. Uzņēmuma apraksts

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību ‘’Ozolāji cūkaudzētava’’ reģistrēta Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā 2003.gada 23.janvārī, ar reģistrācijas Nr.210302984, vienotais reģistrācijas Nr.42103029841. Uzņēmums reģistrējies kā PVN nodokļa maksātājs 2003.gada 16.februārī. PVN nodokļu maksātāja reģ.Nr.LV42103029841. Uzņēmums atrodas pēc adreses: ‘’Ozolāji’’, Lažas pagasts, Liepājas rajons, kas ir arī tā reģistrētā juridiskā adrese. Uzņēmuma dibinātājs ir Dānijas A/S ‘’LAT-AGRO’’. Dānijas A/S dibinātāji ir piecas fiziskas personas, Dānijas pilsoņi, un katram no viņiem A/S pieder 20% pamatkapitāla. Dibinātāju ieguldītais un pilnībā apmaksātais pamatkapitāls uz dibināšanas brīdi bija LVL 200 000,-, kas sastāv no 10 daļām, kur katras daļas nominālvērtība ir LVL 20 000,-. Pamatkapitālu veido naudas ieguldījumi A/S ‘’Nordea bankas’’ kontā. Uzņēmums savas darbības nodrošināšanai izmanto LVL, DEM un EUR kontus.
Uzņēmuma galvenie darbības veidi saskaņā ar NACE klasifikāciju ir:
01.2 Lopkopība;
01.1 Augkopība; dārzeņkopība; dārzkopība;
01.3 Augkopība un lopkopība (jauktā saimniecība);
01.4 Lauksaimnieciskie un ar lopkopību saistītie pakalpojumi, izņemot veterināro darbību;
51.32 Gaļas un gaļas izstrādājumu vairumtirdzniecība;
15.7 Gatavās dzīvnieku barības ražošana;
2003.gada augusta mēnesī uzņēmuma dibinātāju SIA pamatkapitālu palielināja uz 290 000.- LVL, jo bija nepieciešami papildus līdzekļi uzņēmuma attīstībai un pamatdarbības uzsākšanai. 2004.gada marta mēnesī uzņēmuma pamatkapitāls tika palielināts līdz 430 000.- LVL, kāds tas ir arī uz doto brīdi. Pamatakapitāla palielināšanas politika tiek piekopta tādēļ, lai uzņēmumam pirms pamatprodukta realizācijas uzsākšanas būtu pietiekami līdzekļi objekta būvniecībai, izejvielu un lopu iegādei. Papildus uzņēmums 2003.gada augustā saņēma ilgtermiņa kredīti no Centrālās un Auztrumeiropas fonda (Dānija) 672 000.- EUR apmērā. Visi līdzekļi veiksmīgi tika ieguldīti cūkaudzēšanas kompleksa renovācija, sivēnmāšu iegādei un izejvielu, pamatlīdzekļu, inventāra un materiālu iegādei saimnieciskās darbības uzsākšanai.
Savas saimnieciskās darbības nodrošināšanai un izdevumu samazināšanas nolūkos uzņēmums iegādājās nekustamo īpašumu Lažas pagasta ‘’Ozolājos’’ – bijušo liellopu kompleksu un saviem spēkiem uzsāka rekonstrukcijas darbus šajā objektā. Ar būvniecību saistītie darbības veidi ir paredzēti statūtos kā papildus darbības veidi. Papildus protams tika piesaistītas licencētas firmas kanalizācijas, ūdensvadu, apkures sistēmas izbūvei un tamlīdzīgiem, specifiskiem darbiem. Rekonstrukcija tika veikta ņemot vērā Dānijas lauksaimnieku pieredzi un ES noteiktās normas lauksaimniecības nozarē. Visas šķidro kūtsmēslu novadīšanas sistēmas, ventilācijas sistēmas, cūku barošanas un dzirdināšanas sistēmas tika iegādātas Dānijā pie ražotājiem un atbilst visām Latvijas un ES normām.
Uzņēmumā 2003.gada beigās strādāja 41 darbinieks. 2004.gada sākumā darbinieku skaits tiek samazināts uz 29 darbiniekiem, kas ir saistīts ar sezonas darbiem, t.i. celtniecību. Šādu stāvokli saglabāja aptuveni līdz 2004.gada marta mēnesim, tad darbinieku skaits atkal pieauga aptuveni līdz 35. Uz doto brīdi, kad komplekss darbojas ar pusi no plānotās jaudas un tiek īstenoti tālāknospraustie mērķi, uzņēmumā strādā 26 darbinieki.
Uzņēmuma misija dibināšanas brīdī bija izveidot cūkaudzēšanas kompleksu un nodarboties ar cūkkopību, realizējot dzīvu lopu Latvijā esošajām kautuvēm, kā arī nodarboties ar augkopību – miežu, kviešu audzēšanu, pamatā savām vajadzībā, lopbarības ražošanai. Tas arī šodien tiek īstenots. Ir renovēts cūkaudzēšanas kompleks 3900 vietā, tas ir kompleksā uz doto brīdi ir 285 sivēnmātes, 5 kuiļi un pārējās vietas ir sivēniem, jauncūkām un nobarojamam bekonam. Pirmās sivēnmātes tika iegādātās 2003.gada vasarā, kuras tika izvietotas nomātā kūtī blakus pagastā. Tika veikti pirmie apsēklošanas darbi un 2004.gada februārī sivēnmātes jau atradās jaunajās kūtīs un marta mēnesī uzņēmumam bija pirmie sivēni. Pašražotās produkcijas pirmā realizācija tika uzsākta 2004.gada augusta mēnesī, paralēli turpinot pēdējos kūts renovācijas darbus. Pilnībā kūtis tika pabeigtas 2005.gada janvārī. 2005.gada janvārī tika pabeigts arī šķidro kūtsmēslu uzkrāšanas rezervuārs, kura celtniecībai tika piesaistīti Eiropas Struktūrfonu līdzekļi.
Uzņēmuma sākotnējā vēlmi bija pašam nodarboties ar augkopība, bet laika gaitā, izprotot visas problēmas jauna ražošanas uzņēmuma izveidē, SIA pieņēma lēmumu iegādātās un iznomātās lauksaimniecībā izmantojamās zemes nodot apstrādei citam Latvijā reģistrētam uzņēmuma, ar vairākiem izdevīgiem sadarbības noteikumiem. Viens no tiem ir noteikums, ka uzņēmumā esošo kūtsmēslu izkliede tiks veikta uz šiem laukiem un attiecīgs daudzums izaudzēto graudu par savstarpēji pieņemamu cenu, tiks pārdots uzņēmumam lopbarības ražošanas vajadzībām. Izmantošanā nodotās zemes platības ir aptuveini 1100 ha, kuri tiek pieteikti arī vienotiem platību maksājumiem un papildus maksājumiem par laukaugiem un graudaugiem. Uzņēmums saņem arī mazāk labvēlīgā apvidus maksājumus, jo Lažas pagasts un Kazdangas pagasts ir iekļauti šajos apvidos.
Uzskatu, ka uzņēmums savus nospraustos mērķis ir sasniedzis, jo pamatdarbības veids turpinās atīstīties. Uzņēmums ir paredzējis papildus izbūvēt modernu lopbarības sagatavošanas cehu kompleksa teritorijā, jo pašlaik barība tiek ražota pagaidu cehā. Ir izsludināta publiskā apspriešana piecu jaunu sivēnu novietņu būvniecībai blakus pagastā un attiecīgi arī gatavoti dokumenti ietekmes uz vidi novērtējumam jauna kompleksa celtniecībai Lažas pagastā, kurā tiks izvietots tikai nobarojamais bekons.
Papildus darbības veids – betona izstrādājumu un transportbetona ražošana uzņēmumam nes papildus peļņu. Attiecīgi 2004.gada decembrī betona izstrādājumi tika sertificēti Latvijā un to tirdzniecība var notikt bez ierobežojumiem.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties