Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
14,20
Ietaupījums:
2,13 (15%)
Cena ar atlaidi*:
12,07
Pirkt
Identifikators:343449
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.08.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Pamattabula    4
  Palīgtabulas    24
  Alfabētiskais priekšmetu rādītājs    28
  Izmantoto informācijas avotu saraksts    48
Darba fragmentsAizvērt

Katra ēdienreize ir svarīga un būtiska, tādēļ ir jānoskaidro, cik kalorijas dienā būtu nepieciešams uzņemt. Garīga un viegla fiziskā darba strādniekiem – 3200 kal., mehanizēta fiziskā darba strādniekiem – 3600 kal., daļēji mehanizēta fiziskā darba strādniekiem – 4100 – kal., nemehanizēta fiziskā darba strādniekiem – 4500-5000 kal. Protams, šie skaitļi ir tie, kas ir jāuzņem vienā dienā, atbilstoši cilvēka darbam. Katrā ēdienreizē ir jāuzņem konkrēts daudzums kalorijas, lai sasniegtu vēlamo kaloriju daudzumu dienā, un attiecīgi izvēlēties maltīšu skaitu dienā, ko arī var palīdzēt noteikt ārsts vai speciālists. Pats galvenais, neatkarīgi no tā, vai tiek ievērotas visas ēdienreizes, lai uzņemtu vairāk vitamīnus, vajadzētu ēst dažādus augļus un dārzeņus, kas nostiprinātu organismu un tā funkcijas.
Pēc šīs klasifikācijas sistēmas, ir iespējams sameklēt pēc ēdienreizēm: brokastis, otrās brokastis, pusdienas, deserts, launags, uzkodas, vakariņas. Šīs ir septiņas klases, pēc kurām piedāvāju meklēt šajā klasifikācijas sistēmā. Protams, ir iespējams meklēt pēc apakšklasēm, kuras sniegs konkrētāku ēdienu nosaukumu. Šī klasifikācijas sistēma ietver: pamattabulu, palīgtabulas, alfabētisko priekšmetu rādītāju un izmantoto avotu sarakstu.
Pamattabula
1. Brokastis
1.1. Olu un siera ēdieni
1.1.1. Olu ēdieni
1.1.1.1. Bez čaumalas vārītas olas ar salātiem
1.1.1.2. Olas krējuma mērcē
1.1.1.3. Olas mārrutku mērcē
1.1.1.4. Olas skābā krējumā
1.1.1.5. Olu kultenis ar garšaugiem
1.1.1.6. Omletes ēdieni
1.1.1.6.1. Artišoku omlete ar salātiem
1.1.1.6.2. Mājas omlete
1.1.1.6.3. Omlete ar reņģēm
1.1.1.6.4. Omlete ar riekstiem
1.1.1.6.5. Omlete ar sieru
1.1.1.6.6. Omlete ar vēzīšiem
1.1.1.6.7. Omlete pildīta ar dārzeņiem
1.1.1.6.8. Omlete pildīta ar ievārījumu
1.1.1.7. Pildītas olas
1.1.1.8. Tunča sacepums ar olu
1.1.1.9. Vārītas olas ar Holandes mērci

1.1.2. Siera ēdieni
1.1.2.1. Saldais siers
1.1.2.2. Sāļās maizītes ar sieru
1.1.2.3. Siera bumbiņas
1.1.2.4. Siera pīnītes
1.1.2.5. Siera pudiņš
1.1.2.6. Siera radziņi ar papriku
1.1.2.7. Siera radziņi ar šķiņķi
1.1.2.8. Siera standziņas ar riekstiem
1.1.2.9. Silta siera – šķiņķa maizīte

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Ēdienu receptes - klasifikācijas sistēma (klasificēšana, priekšmetošana, koordinātindeksēšana”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/343449

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties