Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:144529
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pacients iestājās nodaļā ar sūdzībām par stipru klepu ar krēpām, sāpēm un paaugstinātu temperatūru, kurai ir tendence strauji kristies un atkal paaugstināties.
Pacients labprāt runā un atbild uz jautājumiem. Sarunas laikā pacientu mok klepus. Stacionarā nokļuvis naktī, akūti, jo bija stiprs klepus, kurš traucēja aizmigt. Pacients sūdzās par mokošu klepu un palielinātu krēpu izdali, vājumu, sliktu dūšu un ēstgrības trūkumu, sāpēm krūšu kurvī. Slikta pašsajūta sakarā ar augstu temperatūru.
Pacienta apģerbs ir tīrs, izgludināts, gulta sakopta, nav nepatīkamas smaržas. Elpošana paatrināta, virspusēja, sēja sarta. Klepojot pacients pietur ar rokām krūšu kurvi – tad mazinās sāpes. Paatrināts pulss – 100'; t°38,5, A/S 140/90 mmHg.
Bērnībā pacients slimojis ar bērnu infekcijām(vējbakas, masalas). Bieži slimojis ar augšējo elpceļu vīrusu infekcijām. Hroniskas slīmības ģimenē noliedz. Alerģijas pret medikamentiem nav novērojis.
Pacients strādā par šoferi. Darbs ir grūts, bieži jābrauc naktīs pakaļ precēm. Mājās arī nav iespējas pilnvērtīgi atpūsties. Esot mazs bērns(4 mēn. vecs), jāpalīdz sievai pieskatīt viņu. Sieva sēž majās bērnu kopšanas atvaļinājumā.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties