Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:914550
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kompānijas Hearing Technology dibinātājs un prezidents centās izveidot tādu organizāciju, kas ātri un elastīgi reaģētu uz starpnieku pieprasījumu pēc kompānijā ražotajiem dzirdes aparātiem. Seši kompānijas darbinieki apstrādāja jebkuru standartpasūtījumu ne ilgāk kā trīs dienas pēc tā saņemšanas. Kompānija veiksmīgi attīstījās un ar laiku tajā strādāja nevis 6 bet 80 cilvēki. Savukārt pasūtījumu apstrādes laiks nezkāpēc palielinājās līdz 8 dienām. Tas bija pietiekams iemesls tam, lai starpnieki priekšroku dotu citiem ražotājiem. Pie kam arvien biežāk tika izteiktas sūdzības par kredītu daļas lēno darbību, par tās vājo saikni ar ražošanas un tirdzniecības daļām. Prezidents, lai uzlabotu situāciju, organizēja vairākas tikšanās ar darbiniekiem, taàu viņa aktivitātēm nebija vēlamā efekta. Kompānija, kurā strādāja pavisam tikai 80 cilvēki, bija zaudējusi elastību tiktāl, ka kļuva nekonkurētspējīga.
Ko Jūs ieteiktu darīt prezidentam, lai uzlabotu situāciju, resp., lai kompānija kļūtu tikpat elastīga un operatīva kā iepriekš? Vai šī uzdevuma risināšanai var palīdzēt darba komandu veidošana?

Piemērā minētā problēma sastopama visai bieži, it īpaši tajās kompānijās, kur ir liels strādājošo skaits. Lai saglabātu darba operativitāti un elastību, arvien lielāka uzmanība tiek pievērsta komandu principam darba orgaizēšanā. Komandas darba koncepcija būtiski maina organizācijas darbu kopumā.

Komandas izveidošanas pamatā ir atbildības deleģēšana grupai attiecībā uz kādu konkrētu jomu, piem., sarežģītu pasūtījumu apstrāde, kvalitātes problēmas, jaunu tehnoloģiju apgūšana utt. Komandu darbs ir viens no vadīšanas instrumentiem, kas sekmē darbinieku iesaistīšanu darba procesā, dodot tiem papildu pilnvaras. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1150516
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties