Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:605658
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.01.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

9.uzdevums.Aplūkojiet G.Zemgala plakātu un uzrakstiet radošu darbu-”Mērnieku laiki mūsdienās”! (120 vārdu)
Brāļu Kaudzīšu romāns ‘’Mērnieku laiki” ir aktuāls arī musdienās. Situācija aprakstītā romānā ir līdzīga mūsdienu pasaulē notiekošai situācijai. Jā, lielākoties visās valstīs mūsdienās pastāv demokrātija, tā ir atšķirība ar romānu. Jo romānā par demokrātiju nevar būt ne runas, 19. gasimta Latvijā, kas tiek aprakstīta Kaudzīšu romānā visus lēmumus pieņem tikai varas vīri. Musdienās Latvijas teritorijā pastāv demokrātija, bet tā tomēr nav godīga. Romāna parāda, ka notiek “godīga” zemes dabušana, protams, ‘’kukuļniekiem’’ nekas neizdodas, un tas ir pareizi, jo tādā veidā dabūt sev labākus dzīves apstākļus vienkārši nedrīkst, visiem jaiet pie sava mērķa bez apmānīšanas.
Uz G. Zemgala plakāta mēs redzam lielu karoti un plašus laukus, no sākuma es nevarēju saprast ko tas viss simbolizē, bet nedaudz padomājot es sapratu... Ar karoti cenšās sagrābt lielāku zemes gabalu, nekā ir dots un atļauts. Gan agrāk, gan arī mūsdienās cilvēki cenšās dabūt vairāk nekā tiek dots. Daudzus cilvēkus neinteresē godīgums, tie ar ‘’kukuļiem’’ ir gatavi dabūt vēlamo teritoriju, pat ja tas oficiāli gandrīz nav iespējams. Latvijā ar šo problemu var ‘’tikties’’ aizsargājamās dabas zonās. Ne tik reti gadās, ka mūsu aizsargājamie meži tiek pārdoti apbūves gabaliem, vai arī mežus pārdod uz malku. Var gadīties, ka kādu teritoriju dalot, piemaksājot ‘’pareiziem’’ cilvēkiem var dabūt lielāku zemes gabalu. ‘’Kukuļošana” bija problēma agrāk un arī paliek problēma mūsdienās.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties