Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:591629
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.05.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Stāsts par japāņu meiteni Hiroko, kura, lai nepieviltu tēva cerības, negribīgi aizbrauc gadu mācīties uz Kaliforniju un pamet savas dzimtās mājas. Tēva brālēns Takeo, viņa sieva Reiko un bērni Kens, Sallija un Tami, ļoti priecājās par Hiroko ierašanos. Viņi visi bija ļoti amerikāniski.
Hiroko bija ļoti kautrīga. Kādās viesībās, ko rīkoja Takeo, viņa iepazinās ar Pīteru, Takeo asistentu universitātē. Pīteram Hiroko likās savādāka kā viņa parastās studentes : „Viņa bija daudzreiz smalkāka, tik atturīga, un tomēr tajā pašā laikā viņā varēja nojaust kādu rāmu spēku. Hiroko šķita interesanta meitene un acīmredzot ar asu prātu, taču viņai piemita visa viņas kultūrai raksturīgā izsmalcinātība un apdomīgums, tādēļ, reiz uzlūkojis viņu pagalmā aiz mājas, Pīters Džekinss vairs nespēja atraut skatienu.”(61.lpp.) Sākumā hiroko baidījās no Pītera īstenībā ļoti kautrējās, taču ar laiku viņam izdevās iekarot meitenes cieņu, draudzību, bet vēlāk arī mīlestību.
Mācību gads Hiroko bija jāpavada Sv. Andreja koledžā. Hiroko tur ieradās cerību pilna, bet pretī saņēma nicinājumu. Valdīja aizspriedumi. Šārona un Enna, viņas istabas biedrenes, izvairījās no viņas tikai tāpēc, ka Hiroko bija savādāka kā pārējie, viņa bija japāniete. Katru nedēļas nogali Hiroko brauca pie Tanakām, jo bija grūti izturēt pārējo meiteņu nicinošo attieksmi no dienas dienā. Viņa nevienam nekad nesūdzējās par savu dzīvi. Dažkārt Hiroko likās, ka tā ir viņas vaina, jo meitene vēl nepazina cilvēku cietsirdību.
Pīters arvien vairāk un vairāk iemīlēja Hiroko. Sākumā viņš centās apslēpt to, viņš drosmīgi cīnījās pret savām jūtām, bet velti. Pīters negribēja sadusmot, apvainot vai pat radīt sarežģījumus Hiroko un Tanaku ģimenēm, tomēr savās jūtās bija bezspēcīgs. Viņu mīlestība bija aizliegtais auglis, bet neviens to nespēja izjaukt.
Tobrīd Eiropā notika II pasaules karš. Amerika bija iesaistīta karā Japānas dēļ, Pērlhārbora bija pilnīgi iznīcināta un neviens nezināja, kas notiks tuvākajā nākotnē. Visur valdīja uztraukums, bailes un naids pret Japānu un japāņiem. Hiroko nācās pamest koledžu, jo meiteņu uzvedība bija kļuvusi nekontrolējama. Meitenei šķita, ka viņa ir apkaunojusi ģimeni un nav attaisnojusi uz viņu liktās cerības. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1195113
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties