Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
1,99
Ietaupījums:
0,32 (16%)
Cena ar atlaidi*:
1,67
Pirkt
Identifikators:984028
Vērtējums:
Publicēts: 25.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
  Darzeņu, augļu, ogu pirmapstrāde    4
  Gaļas pirmapstrāde    5
  Zivs, zivju izstrādājumu pirmapstrāde    6
  Sēņu pirmapstrāde    6
  SECINĀJUMI    8
Darba fragmentsAizvērt

Dārzeņu, augļu, ogu pirmapstrāde pārsvarā norit pēc šādas shēmas: šķirošana, mazgāšana, mizošana, skalošana, sagriešana/smalcināšana.
Šķirošana. Daļu augļu, ogu vai dārzeņu (īpaši lapu) pirms mazgāšanas šķiro – atdala bojātās, novītušās, netīrās auga daļas
Mazgāšana. Visu mazgā aukstā ūdenī. Ieteicams to darīt tekošā ūdenī. Mazgāšanu var veikt arī lielās bļodās, dārzeņus (īpaši lapu) atkārtoti skalojot vairākos ūdeņos. Īpaši rūpīgi jāmazgā tie dārzeņi, augļi, ogas:
kuri var saturēt smiltis (sakņu dārzeņi u.c.);
kurus paredzēts izmantot svaigā veidā, jo uz tiem var būt infekciju slimību ierosinātāji, zarnu parazītu olas, utt.
Tīrīšana. Dažu augļus un sakņu dārzeņus mizo, sīpoliem notīra ārējās zvīņlapas, gurķus mizo, sākot no tā gala, kas neatrodas pie kāta, lai nepārnestu rūgtumu.
Zirņus, pupas mērcē aukstā ūdenī 5-8 st. siltā ūdenī pākšaugi ātri ieskābst. Nemērcē lobītos un šķeltos zirņus. Kāpostiem noņem ārējās lapas un izgriež kacenu u.tml. Tādā veidā tiek atdalītas netīrās, neēdamās vai grūtāk sagremojamās daļas.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Produktu pirmapstrāde”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/984028

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties