Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
3,49
Ietaupījums:
0,38 (11%)
Cena ar atlaidi*:
3,11
Pirkt
Identifikators:767253
Vērtējums:
Publicēts: 25.10.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Dārzeņu, augļu, ogu pirmapstrāde    4
2.  Gaļas pirmapstrāde    6
3.  Zivis, zivju produktu pirmapstrāde    6
4.  Sēņu pirmapstrāde    8
  Izmantotā literatūra    9
Darba fragmentsAizvērt

4. Sēņu pirmapstrāde
Sēnes satur olbaltumvielas, kas līdzīgas dzīvnieku valsts olbaltumvielām, B grupas vitamīnus, PP un C vitamīnus un vērtīgas minerālvielas – kalciju, dzelzi, cinku, varu. Īpatnējo smaržu sēnēm piešķir ēteriskās eļļas un ekstratvielas.
Ēdienu gatavošanai visbiežāk izmanto šampinjonus, austersēnes un šitaki sēnes, arī meža sēnes. Svaigas sēnes nedrīkst uzglabāt polietilēna maisiņos, jo olbaltumvielas strauji sadalās. Sēnes jāglabā vēsā, tumšā vietā. Gaisu caurlaidīgā tarā, bet ne ilgāk par 12 stundām.
Salasītās sēnes šķiro pēc sugām, attīra no lapām un skujām, smiltis nokasa ar nazi vai noberž ar lupatiņu. Ja sēnes ļoti netīras, tās ātri noskalo aukstā ūdenī un rūpīgi notecina. Kaltēšanai un saldēšanai paredzētās sēnes nav jāmazgā, lai tās nezaudētu savu kvalitāti. Kaltētajās sēnēs labāk nekā sālītajās un marinētajās saglabājas uzturvērtība.
Nelielām sēnēm nogriež īsākus kātiņus un noskalo zem auksta ūdens strūklas. Bērzlapēm un sviesta beciņām no cepurītēm noņem plēvīti.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Produktu pirmapstrāde”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/767253

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties