Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:931401
 
Vērtējums:
Publicēts: 02.04.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Hercbergs uzskatīja, ka, kaut arī higiēnas faktoriem ir liela nozīme, tiem tomēr nav ilgstoša ietekme uz motivāciju; jābūt arī citiem pozitīviem motivāciju veicinošiem faktoriem.” (Gulbis G., Liepiņš J.,Nešpors V., Saulītis J, 1990)
Atgriežoties pie personāla piederības sajūtas veidošanas pret uzņēmumu un Maslova teorijas, autors vēlas pievērst uzmanību pēdējiem diviem, ar finansēm nesaistītiem faktoriem – novērtējums un sevis piepildījums, kuri ir vienlīdz vai pat vairāk svarīgi motivāciju veidošanā.
„Atzīšana – tā ir dabiska tieksme – vēlēties, lai pūles tiktu atzītas. Uzslavas un atsauksmes stimulē cilvēkus sasniegt arvien vairāk.” (turpat) Godprātīga un taisnīga attieksme vairo uzticēšanos.
Panākumi – daudzi cilvēki vēlas gūt apmierinājumu, veicot nozīmīgu ieguldījumu kādā pasākumā, un bieži vien šādos pasākumos darbinieks ir gatavs dot vairāk nekā prasa tiešie darba pienākumi.
Progress – „vairums cilvēku vēlas iesaistīties intriģējošās situācijās un ar arvien pieaugošu piepūli tās pārvarēt.” (turpat) Darbiniekam svarīgi arī zināt, ka uzņēmums spēj piedāvāt izaugsmes iespējas un apmācību.
„Atbildība – vairums prasmīgu, gudru darbinieku ir laimīgi uzņemties atbildību un vadību. Viņi nav jāpiespiež.”.(turpat) Svarīgi ļaut darbiniekiem darboties, dalīties idejām, realizēt kādus projektus, tādā veidā pārstāvot uzņēmumu un piesaistot klientus.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1331112
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties