Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:608698
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.06.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Darba analīze–ir info vākšana par dažādiem darbiem un tās interpretēšana. Galvenie argumenti par labu darba analīzes veikšanai: tā noskaidro posteņus, kuriem meklē darbiniekus;tā nodrošina darba aprakstu, kas dod būtisku info iespējamo pretendentu atlasei;tā dod iespēju sastādīt darbinieku sarakstu, ja ir nepieciešams tos atlasīt un pamācīt;tā it būtiska jebkuram analītiskam novērtējumam;tā var palīdzēt noteikt organizācijas struktūrvienības robežas. Darbiniekam šī analīze dod: skaidru priekšstatu par saviem darba pienākumiem;info par darbinieka iespējamo novērtējumu;iespēju piedalīties viņa paša īstermiņa mērķu noteikšanā;pierādījumus par nepieciešamo darba uzlabošanu vai izmaiņām tajā. D/analīze var radīt pers vadīš procesus: darba pārveidošana; pieņemšana darbā; izvēle un izvietojums; orientācija; mācības; karjeras veidošana; veikuma novērtējums; kompensācija. Darba analīzes struktūra: darba analīze(nosaka attiecīgo darbu saistīto specifisko info);darba apraksts(darba raksturojums);prasību profils(darbā nepiec. kval., prasmes un iemaņas).
Darba apraksts-ir organizatorisks palīglīdzeklis, kurā rakstiski attēlo un norobežo katra darbinieka uzdevumu loku. D/apraksta sastāvdaļi: identificēšana; definēšana; darba specifika. Ieviešot d/aprakstu org-jā, parasti no darbiniekiem īpašu pretestību neizjūt, jo tas ir arī viņu interesē, lai viss būtu pārskatāms, lai skaidri būtu pārskatāms, lai skaidri būtu redzamas savstarpējās saites, lai veicamie uzdevumi un atbildības sfēras būtu skaidri definēta.
Darba uzdevumi: Augst: Strāt., ilgt. lēmumu pieņemšana; Iniciatīvas f-ja: uzņemas iniac, ierosina; Koord f-ja: koordinē plānošanu; Vidēja: Taktisko lēmumu pieņemšana; Kontroles f-ja: kontrolē, pārrauga; Zemāka: Operatīvo lēm. pieņ; Citas f-jas: plāno, norāda, uztur, izpilda; Vec.spec: Lemšana parastā gadījumu; Citas f-jas: analizē, ieteic, novērtē; Speciālisti: Citas f-jas: pārbauda, darbojas, iesniedz, izrāda.
Prasību profils: Prasības darbiniekam, kurš veiks attiecīgo darbu: profesionālās un tehn. zināšanas; darba pieredze; spējas un izturēšanās. Izvirzāmas prasības var iedalīt: Prof. spējas: vēlamā izgl, iepriekšējā d/pieredze, valodu prasme; Person. iezīmes: vecums, izskats, spēja strādāt ar lielu slodzi.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −-2,30 €
Materiālu komplekts Nr. 1209142
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties